Redactia.ro
Home » Știri » Primăria Capitalei începe astăzi lucrările la Podul Grant. Ce strazi vor fi închise

Primăria Capitalei începe astăzi lucrările la Podul Grant. Ce strazi vor fi închise

Primăria Capitalei începe astăzi lucrările la Podul Grant. Ce strazi vor fi închise

Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti, începe lucrările de reabilitare şi consolidare pentru Podul Grant. Au trecut mai mult de 12 ani de la ultimele reparaţii. Pasajul supratraversează liniile de cale ferată şi face legătura între Bd. Ion Mihalache şi Calea Giuleşti. De luni, ora 11.00, se închide breteaua care urcă din Calea Griviţei spre Gara de Nord

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Primăria Municipiulu Bucureşti, începând de luni, ora 11.00, se închide circulaţia pe Breteaua F, de urcare/coborâre dinspre Calea Griviţei / spre Gara de Nord a Podului Grant (aferentă sensului de circulaţie Turda – Crângaşi).

Circulaţia pe breteaua de acces va fi întreruptă până la finalizarea lucrărilor, iar traficul pe Podul Grant nu va fi afectat

Se pot alege rute alternative:

– pentru urcarea pe pod pentru direcţia Crângaşi se vor utiliza bretelele adiacente rampei Turda;

– pentru coborârea de pe Podul Grant pe Calea Griviţei se vor utiliza pentru întoarcere bretelele aferente Căii Giuleşti.

”Pe breteaua închisă, Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti va execută lucrări de frezare a sistemului rutier existent, de aşternere a hidroizolaţiei şi înlocuire a elementelor de siguranţă rutieră existente (parapeţi metalici). Totodată, va fi realizată aşternerea mixturilor asfaltice, vor fi montate dispozitivele de acoperire a rosturilor, iar ulterior vor fi realizate marcajele definitive”, a transmis Primăria Capitalei.

Lucrări similare vor fi realizate, în lunile următoare, şi la celelalte bretele ale pasajului.  Eventualele restricţii de circulaţie vor fi anunţate.

Alte lucrări vor fi realizate, ulterior, la pasajul denivelat superior. Lucrările vor fi efectuate la infrastructură, la structură de rezistenţă şi la suprastructură (montarea parapetului pietonal şi a celui de protecţie).

Totodată, se va interveni pentru reabilitarea liniei de tramvai şi pentru asigurarea siguranţei circulaţiei (semnalizarea rutieră provizorie şi semnalizarea rutieră definitivă).

Lucrările la Podul Grant şi indicatorii tehnico-economici au fost aprobaţi anul trecut, în luna septembrie, pentru a se asigura circulaţia în condiţii de siguranţă pe acest pasaj şi au la bază o expertiză tehnică din care au rezultat o serie de neconformităţi, starea tehnică a pasajului fiind încadrată că “nesatisfăcătoare”.

„În conformitate cu expertiza tehnică emisă în anul 2016 pentru Podul Grant, au rezultat o serie de neconformităţi. Indicele de stare tehnică al podului principal este nesatisfăcătoare. Astfel, pentru a se asigura condiţiile minime de siguranţă a circulaţiei sunt necesare lucrări de reparaţii ale infrastructurii şi suprastructurii”. Se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre. De asemenea, durata lucrărilor va fi de 24 de luni.

Podul Grant este una dintre cele mai importante lucrări de infrastructură din Bucureşti. Acesta face legătura, prin arterele Calea Crângaşi – Strada Turda, dintre nordul şi sud-vestul Capitalei. Podul Grant este o zonă extrem de tranzitată în fiecare zi.

Citește și: Anunţul CFR: Ce se întâmplă cu linia de tren Gara de Nord – Aeroport Otopeni

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: