Redactia.ro
Home » Știri » Primele decese cu virusul gripal din sezonul 2021-2022. Victimele nu erau vaccinate anti-gripal

Primele decese cu virusul gripal din sezonul 2021-2022. Victimele nu erau vaccinate anti-gripal

Primele decese cu virusul gripal din sezonul 2021-2022.

Primele decese cu virusul gripal din sezonul 2021-2022. Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat, luni, primele două decese confirmate cu virusul gripal, în sezonul 2021-2022. Este vorba despre un bărbat de 58 de ani din Timis și o femeie de 78 din Olt. Victimele nu erau vaccinate anti-gripal.

Primele decese cu virusul gripal din sezonul 2021-2022. Victimele nu erau vaccinate anti-gripal

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică a anunțat, luni, 18 aprilie,primele două persoane decedate din cauza virusului gripal. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 58 de ani, din județul Timiș, având condiții medicale preeexistente, dar nevaccinat anti-gripal. Bărbatul a fost confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3, iar decesul a survenit în data de 14 aprilie.

De asemenea, cea de-a doua victima este o femeie în vârstă de 78 de ani, din județul Olt, fără condiții medicale preexistente cunoscute și nevaccinate anti-gripal. Aceasta a fost confirmată cu virus gripal tip A, subtip H3, iar duminică a decedat. Conforn autorităților, acestea sunt primele două decese confirmate cu virusul gripal, în sezonul 2021-2022.

Ce este gripa de tip A

Gripa este o infecție virală care afectează sistemul respirator. Virusul gripal de tip A este unul dintre cele patru tipuri de virus care poate provoca tuse, dureri musculare și dureri de gât. Specialiștii împart gripa de tip A în alte două subtipuri bazate pe proteinele care trăiesc pe suprafața virusului. Aceste proteine, hemaglutinina și reunaminidaza ajută virusul să se atașeze de celulele de corp, provocând infecția. De asemenea, exista 18 subtipuri diferite de H în gripa A care viriază de la gripa H1 la H18. Există 11 subtipuri de N, variind de la N1 la N11, iar fiecare subtip, are tulpini diferite care influențează în continuare virusul și îl face să sufere mutații.

Simptomele frecvente ale infecției cu virusul gripal de tip A pot fi confundate cu alte afecțiuni respiratorii. Semnele frecvente ale unei infecții gripale sunt tuse, secreții nazale, strănut, durere de gât, febră, durere de cap, oboseală, frisoare și dureri de cap. Dacă simptomele persistă mai mult de o săptămână, cei afectați gripă de tip A trebuie să consulte un medic. Netratată gripa poate provoca diaree, infecție a urechii, greață, amețeală, durere abdominală, dureri în piet, pneumonie, probleme cardiace.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: