Redactia.ro
Home » Știri » Primul caz de variola maimuței în România! Cum s-a infectat bărbatul de 26 de ani

Primul caz de variola maimuței în România! Cum s-a infectat bărbatul de 26 de ani

simptome variola maimutei

S-a înregistrat primul caz de infectare cu variola maimuței în România! Pacientul este un bărbat de 26 de ani, care în aceste momente este internat în spital și primește îngrijiri medicale specializate. Iată cum s-a infectat!

Primul caz de variola maimuței în România

Ministerul Sănătății a confirmat primul caz de infectare cu variola maimuței pe teritoriul țării noastre. Pacientul depistat pozitiv cu acest virus este un bărbat de 26 de ani, care s-a prezentat la spital în toiul nopții, după ce a acuzat câteva simptome specifice. Boala debutase cu patru zile în urmă, după ce acesta intrase în contact cu partenerul de viață. Acesta din urmă călătorise în mai multe țări din Europa, unde se înregistraseră mai multe cazuri de infectare cu variola maimuței.

Bărbatul de 26 de ani se află acum în spital, în izolare, și primește tratamentul specific, ca urmare a infectării cu variola maimuței. Medicii spun că starea pacientului este una bună și că răspunde la tratament.

Simptome ale infectării cu variola maimuței

După ce mai multe țări din regiunea europeană au semnalat cazuri de infectare cu variola maimuței (monkeypox), OMS a oferit explicații vizavi de această nouă maladie. Din nefericire, boala s-a extins în mod neașteptat, iar țări precum Italia, Suedia, Spania, Portugalia, SUA, Canada, dar și Marea Britanie au confirmat deja primele cazuri de infectare.

Cât despre simptome, persoanele autorizate au spus că acestea pot consta erupții cutante și leziuni la nivelul organelor genitale și anusului. Iată lista completă a simptomelor pe care variola maimuței le-ar putea da:
– febră
– durere în gât
– ganglioni limfatici umflați
– leziuni la nivelul gurii și ochilor.

Cum se transmite variola maimuței

Din primele informații oferite de OMS, variola maimuței se răspândește printr-un contact apropiat cu o persoană infectată. Virusul intră în organism printr-o piele lezată, tract respirator, ochi, nas, gura ori prin fluide corporale. Virusul poate fi transmis prin expunerea la picături mari eliminate prin expirație.
Perioada de incubație a acestui virus este de obicei de la 6 la 13 zile. Ulterior, simptomele dispar spontan în 14 până la 2 de zile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: