Redactia.ro
Home » Știri » Primul pacient infectat și cu gripă, dar și COVID-19. Cum se simte

Primul pacient infectat și cu gripă, dar și COVID-19. Cum se simte

Primul pacient infectat și cu gripă, dar și COVID-19. Cum se simte. Prima persoană care se confruntă și cu gripa sezonieră, dar și cu coronavirus a fost descoperită în Mexic. Astfel că, temerile medicilor cu privire la complicarea crizei sanitare s-au adeverit mai repede decat se asteptau.

Noul scenariu dezvăluit de medici și specialiști începe să prindă contur. Gripa sezonieră începe să își facă apariția și mai mult decât atât, poate complica starea de sănătate a celor deja infectați cu Covid-19. Primul caz de acest gen a fost înregistrat deja în Mexic, astfel că, o persoană care avea coronavirus, a dezvoltat și gripa de sezon. “Mai mult decât convergenţa celor două boli la aceeaşi persoană, un lucru mai puţîn obişnuit, trebuie să ne preocupe juxtapunerea epidemiei cu sezonul de gripă, fapt ce ar putea duce la o saturaţie a spitalelor”, a ținut să precizeze Alejandro Macias, specialist din Mexic, în spatele căruia a „stat” epidemia de gripă înregistrată în 2009.

Cum arată pacientul bolnav de gripă și Covid-19

Persoana care se confruntă în momentul de față atât cu virusul gripal, dar și cu Covid-19 este o mexicană în vârstă de 54 de ani, obeză, cu boală autoimună. În plus, aceasta a suferit în trecut de o afecțiune pulmonară, dar și de cancer. Potrivit informațiilor presei din Mexic, femeia este în momentul de față spitalizată, cu o stare de sănătate relativ bună. “A fost raportat în Mexic primul caz privind prezenţa simultană a celor două virusuri, atât a virusului SARS-CoV-2, agentul patogen care provoacă boala COVID-19, precum şi a virusului AH1N1, care declanşează gripa”, a comunicat Jose Luis Alomia, directorul general de epidemiologie din Cadrul Ministerului Sănătății din Mexic.

Prima persoană care se confruntă și cu gripa sezonieră, dar și cu coronavirus a fost descoperită în Mexic. Astfel că, temerile medicilor cu privire la complicarea crizei sanitare s-au adeverit mai repede decat se asteptau.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: