Redactia.ro
Home » Știri » Procurorii cer să fie acuzați de omucidere. Ce preț vor plăti cadrele medicale care l-au îngrijit pe Maradona

Procurorii cer să fie acuzați de omucidere. Ce preț vor plăti cadrele medicale care l-au îngrijit pe Maradona

Procuratura argentiniană a cerut ca personalul medical care l-a tratat pe Diego Maradona înainte de moartea sa în 2020 să fie acuzat de „crimă neglijentă”, relatează AFP.

Dreptate în cazul fotbalistului Maradona

La un an și jumătate de la moartea lui Diego Maradona, procurorii care anchetează moartea fostului mare fotbalist au cerut șă fie acuzate cadrele medicale și să fie judecate pentru „omucidere din culpă”.
Solicitarea a fost făcută miercuri de către procuratură, care consideră că „omisiunile” și manevrele eronate ale celor opt cadre medicale responsabile cu îngrijirea lui Maradona l-au pus într-o „situație de neputință”, lăsându-l „ în voia sorţii” în timpul internării „scandaloase” la domiciliu, potrivit dosarelor instanței citate de agenția oficială Telam.

Inculpaţii „au fost protagoniştii unei spitalizări la domiciliu fără precedent, total deficitare şi imprudente” şi au comis, de asemenea, „o serie de improvizaţii, erori de management şi omisiuni”.

Neurochirurgul şi medicul de familie Leopoldo Luque, psihiatrul Agustina Cosachov, psihologul Carlos Díaz, coordonatorul medical Nancy Forlini, coordonatorul de asistenţă medicală Mariano Perroni, asistenţii medicali Ricardo Almirón şi Dahiana Madrid, precum şi medicul Pedro Pablo Di Spagna sunt acuzaţi de „omor simplu cu posibilă intenţie”, o infracţiune produsă atunci când o persoană comite neglijenţe ştiind că acestea pot duce la moartea cuiva.

Aceștia riscă de la 8 la 25 de ani de închisoare

După acest rechizitoriu, apărarea trebuie să-și prezinte argumentele și poate solicita clasarea cauzului. Cazul ar putea ajunge apoi în instanța din San Isidro, un oraș din suburbiile de nord a Buenos Aires.

Maradona a murit pe 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani, de insuficiență cardiacă acută, într-o reședință din nordul capitalei Argentinei, în timp ce se recupera de la o intervenție chirurgicală pe creier.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: