Redactia.ro
Home » Știri » Produsele de patiserie, popcornul și mezelurile vor dispărea de pe piață până în 2021

Produsele de patiserie, popcornul și mezelurile vor dispărea de pe piață până în 2021

Alimente retrase de pe piata – Comisia Europeană a adoptat în luna aprilie un regulament prin care, până în 2021, toate statele membre UE vor fi obligate să limiteze cantitatea de acizi grași din alimente, anunta Pro Tv.

Astfel, produsele alimentare care nu sunt conforme vor dispărea de pe piață începând cu data de 1 aprilie 2021. Printre acestea se numără margarina, produsele de tip fast food, mezelurile, produsele de patiserie, prăjiturile, biscuiții, popcornul pentru microunde, supele la plic, chipsurile și mâncarea semi-preparată.

Astfel, statele din blocul comunitar trebuie să limiteze cantitatea de acizi trans la maximum 2 grame la 100 de grame de grăsime din conținutul produselor alimentare.

Acizii trans sunt cele mai nocive grăsimi din alimente- responsabile pentru declanșarea bolilor cardiovasculare, accidentelor vascular cerebral, a diabetului, cancerului și Alzheimer- afecțiuni ce ce provoacă anual 50.000 de decese în Europa.

Un astfel de proiect de limitare a cantităţii acizilor grsi trans nesaturaţi în produsele de pe piaţa există şi la noi în ţară, dar în prezent este blocat în Parlament.

Mai multe informatii pe stirileprotv.ro

Citeste si: ALERTA ALIMENTARA. Reprezentantii Lidl roaga clientii sa se intoarca URGENT la case daca au cumparat

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini