Redactia.ro
Home » Știri » Profesorii au ratat startul vaccinării. Foarte puțini profesori vor avea prima doză înainte de începerea școlii, pe 8 februarie

Profesorii au ratat startul vaccinării. Foarte puțini profesori vor avea prima doză înainte de începerea școlii, pe 8 februarie

Cand se va incepe vaccinarea profesorilor

Profesorii au ratat startul vaccinării, deși peste trei săptămâni ar trebui să înceapă școlile. Profesorii și-au desemnat abia acum reprezentanții care îi vor înscrie pe platforma pentru imunizare, dar nu mai sunt locuri.

 

Profesorii au ratat startul vaccinării

Tot mai mulți profesori au ratat startul vaccinării. În consecință, sunt școli în care niciun profesor nu a fost programat. În București, toate cele 418 unități de învățământ de stat, dar și 207 școli private au desemnat câte un responsabil care să introducă și să programeze, pe platforma guvernului, angajații care doresc să se vaccineze. Însă, nu mai sunt locuri disponibile.

Dacă putem să oferim cu prioritate aceste doze personalului din învățământ, cu siguranță o vom face”, a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare, doctorul Valeriu Gheorghiță.

Autoritățile au promis și organizarea unor seminarii în care specialiștii să le explice cadrelor didactice care sunt beneficiile vaccinării.

,,Există o evaluare împreună cu colegii din grupul medical de la INSP şi MEC prin care dorim să vedem care este numarul de persoane eligibile din minister, din sistemul de învăţământ, raportat la numărul dozelor disponibile şi dacă putem să oferim cu prioritate aceste doze către persoanele din învăţământ cu siguranţă o vom face.”, a declarat Valeriu Gheroghiță.

Până în acest moment, numai 45% dintre angajații din sistemul preuniversitar și-au exprimat dorința de a se vaccina. Așadar sunt prea puțini profesori care vor fi vaccinați fie și cu prima doză atunci când vor merge la școală, pe 8 februarie.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, preciza în urmă cu câteva zile că aproape jumătate dintre angajații din sistemul preuniversitar s-au arătat până acum disponibili să se vaccineze.

Așa cum am spus, am adresat o întrebare cu privire la disponibilitatea de vaccinare cu răspuns final pe data de 15 ianuarie după-amiază. Înainte să vin la dumneavoastră la emisiune am urmărit situația curentă. Aproape 50% din personalul din învățământul preuniversitar dorește vaccinarea. Aproape. Și deja sistemul universitar din România ajuns la 60%, exceptând cadrele didactice care sunt și medici, care s-au vaccinat deja, deci evident că nu mai au disponibilitate de vaccinare pentru că s-au vaccinat deja.”, a declarat Sorin Cîmpeanu pentru Antena 3.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: