Redactia.ro
Home » Știri » Profesorii unei școli din Arad au refuzat să intre în grevă pentru ca elevii să poată mânca: „Acești copii care provin din medii dezavantajate…”

Profesorii unei școli din Arad au refuzat să intre în grevă pentru ca elevii să poată mânca: „Acești copii care provin din medii dezavantajate…”

Profesorii unei școli din Arad au refuzat să intre în grevă pentru ca elevii să poată mânca: „Acești copii care provin din medii dezavantajate...”

Profesorii unei școli din Arad au refuzat să intre în grevă pentru ca elevii să poată mânca. Iată detaliile emoționante!

Profesorii unei școli din Arad au refuzat să intre în grevă pentru ca elevii să poată mânca

Într-o societate în care problemele sociale și economice sunt din ce în ce mai pregnante, este încurajator să vedem exemple de sacrificiu și implicare din partea unor profesori dedicați. Profesorii de la Școala Gimnazială „Ilarion Felea” din Arad au demonstrat recent că educația și bunăstarea elevilor sunt priorități absolute, refuzând să intre în grevă pentru a se asigura că aceștia beneficiază de o masă caldă zilnică.

Prin programul național „O masă caldă pe zi”, elevii din această școală au primit oportunitatea de a primi un prânz nutritiv și echilibrat în timpul zilei de școală. Cu toate acestea, beneficiul acestei mese calde a fost condiționat de prezența profesorilor în sala de clasă. Într-o decizie cu adevărat nobilă, profesorii au ales să renunțe la dreptul lor de a intra în grevă, asigurând astfel că elevii nu vor fi privați de această masă importantă.

Şcoala Gimnazială „Ilarion Felea” găzduiește aproximativ 400 de elevi din diverse clase, iar mulți dintre aceștia provin din medii dezavantajate.

Masa primită la școală poate reprezenta chiar singura lor masă caldă

Pentru acești copii, masa caldă primită la școală poate reprezenta chiar singura lor masă caldă dintr-o zi. Prin participarea la programul „O masă caldă pe zi”, acești elevi beneficiază de nu doar de hrană, ci și de oportunitatea de a se dezvolta într-un mediu favorabil și de a avea șanse mai bune de reușită școlară.

Cu toate că numai 12 din cei 42 de profesori au intrat în grevă, conducerea școlii a intervenit imediat pentru a asigura desfășurarea cursurilor în mod normal. Au fost organizate ture pentru profesori, astfel încât toți elevii să poată beneficia de educație și, mai important, de masa caldă oferită de programul național. Acest gest din partea cadrelor didactice demonstrează angajamentul și empatia lor față de elevi, în special față de cei provenind din medii defavorizate.

Directoarea Sofia Mladin a subliniat importanța acestei mese calde pentru copiii din școala sa, afirmând că pentru mulți dintre ei este singura masă caldă pe care o au într-o zi:

„Am luat decizia de a nu face grevă împreună cu colegii mei pentru acești copii care provin din medii dezavantajate, copii pentru care aceasta masă este singura masă caldă din zi”, a declarat Sofia Mladin, directoarea Şcolii Gimnaziale nr. 8 „Ilarion Felea” Arad, potrivit Antena 3 CNN. 

 

 

Sursa foto: Antena 3 CNN

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: