Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza meteo 27 iunie – 10 iulie 2022. Anunțul meteorologilor

Prognoza meteo 27 iunie – 10 iulie 2022. Anunțul meteorologilor

Administrația națională a meteorologiei a emis prognoza actualizată pentrru următoarele două săptămâni. După câteva zile de caniculă, vin ploile în toată țara. Iată ce anunță specialiștii ANM cu privire la ultimele zile din luna iunie și începutul lunii iulie.

Iată prognoza ANM, pentru fiecare regiune.

Banat – Meteorologii arată că până în data de 1 iulie tendința vremii va fi de încălzire si va deveni caniculară, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va apropia de 38 de grade. Vor fi în creștere și minimele termice, iar media lor va tinde spre 20 de grade. Spre finalul intervalului de prognoză media maximelor va ajunge să se situeze între 28 și 30 de grade, iar a minimelor între 14 și 16 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată după data de 1 iulie.

Crișana – Până în data de 1 iulie vremea se va încălzi, va deveni caniculară, iar media maximelor termice va ajunge să se situeze în jurul a 37 de grade. La finalul intervalului de prognoză media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar a minimelor între 13 și 15 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată începând cu data de 2 iulie.

Transilvania – Până spre finalul primei săptămâni vremea se va încălzi, iar din data de 29 iunie va deveni local caniculară, cu o medie a maximelor termice pe întreaga regiune de 34…35 de grade. Vor fi averse în fiecare zi, până la finalul lunii iunie, pe suprafețe mici, apoi pe arii mai extinse.

Moldova – în această zonă a țării, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a intervalului, local caniculară în unele zile, dar mai ales în 29 și 30 iunie, cu maxime de 35…36 de grade Celsius. Pe alocuri vor fi posibile averse aproape în fiecare zi.

Prognoza meteo 27 iunie – 10 iulie 2022. Anunțul meteorologilor

Dobrogea – Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit la această dată, iar valorile termice nu vor avea variații semnificative de-a lungul intervalului de prognoză. În general, media maximelor de temperatură va oscila între 28 și 30 de grade, iar a minimelor între 19 și 21 de grade. Ploi în ultimele zile ale lunii iunie și din nou după data de 5 iulie.

Muntenia – Vremea va fi călduroasă, chiar caniculară în unele zile, pe arii mai extinse fiind în 29 și 30 iunie, precum și în 5 și 6 iulie, când maximele termice vor urca până la 34 și 36 de grade. Pe alocuri vor fi averse, cu o probabilitate mai mare până spre finalul lunii iunie și din nou după data de 5 iulie.

Oltenia -Vremea va fi călduroasă, chiar caniculară în unele zile, pe arii mai extinse fiind în 29 și 30 iunie, precum și în 1 iulie și în jurul datei de 6 iulie, când maximele termice vor urca la 34 și 36 de grade. Media minimelor termice va avea oscilații, în general, între 17 și 19 grade. Probabilitatea de apariție a averselor va fi mai ridicată în primele zile de prognoză, dar mai ales după data de 1 iulie.

Sursa foto: ANM

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: