Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza meteo ANM 7 ianuarie 2021. Vremea se răcește în toată țara. Cod galben de ninsori și viscol

Prognoza meteo ANM 7 ianuarie 2021. Vremea se răcește în toată țara. Cod galben de ninsori și viscol

Prognoza meteo 7 ianuarie 2021. Vremea schimbă foaia în România. Temperaturile încep să scadă în majoritatea regiunilor. Mai mult, meteorologii au emis și un cod galben de ninsori și viscol, valabil în mai multe județe.

Prognoza meteo 7 ianuarie 2021 aduce noi informații despre vremea în România pentru ziua de mâine. Din primele informații, temperaturile încep ușor să scadă în următorul interval de timp.

Prognoza meteo 7 ianuarie 2021

Temperaturile maxime pentru ziua de 7 ianuarie 2021 se vor încadra, în general, între 3 şi 10 grade, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între -4 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 4 grade în zona de litoral.

Deși sunt în scădere, valorile sunt mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.

Vremea va fi una destul de mohorâtă în mai toate regiunile zilei. Sunt așteptate ploi abundente peste toată România, dar în special în zonele montane și sub-montane din jumătatea sudică a țării.

Chiar dacă precipitațiile nu vor lipsi din nicio zonă a țării, temperaturile înregistrate vor fi peste media perioadei calendaristice.

În cea mai mare parte a țării, cerul va fi acoperit de nori și vor cădea precipitații, cele mai multe în prima parte a zilei.

În sudul și sud-estul țării se vor semnala ploi, pe când în restul teritoriului, se așteaptă precipitaţii sub formă de lapoviţã şi ninsoare. Izolat, se vor semnala condiţii de polei.

Cod galben de ninsori în mai multe județe

ANM a emis în cursul zilei de miercuri, o informare meteo de ploi abundente până sâmbătă, dar şi lapoviță și ninsoare în Oltenia, Muntenia, Transilvania și Moldova.

Totodată, o alertă Cod galben va intra în vigoare miercuri la ora 18.00 și anunță viscol la munte, în zece județe.

Judeţele afectate sunt Braşov, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Sibiu, Vâlcea, Alba, Hunedoara, Gorj şi Caraş-Severin.

Meteorologii au anunțat că, de miercuri ora 14:00, până sâmbătă ora 10:00, vor fi perioade cu precipitații în cea mai mare parte a țării.

Precipitațiile vor fi mai însemnate cantitativ îndeosebi în sud-vest, precum și în zonele montane și submontane, unde se vor acumula peste 25…35 l/mp.

Se vor manifesta în special ploi, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă, 8-9 ianuarie, precipitațiile vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, cu precădere în zona deluroasă a Olteniei, Munteniei și local în Transilvania și Moldova.

Vântul va prezenta unele intensificări în special în zonele montane, iar local și temporar și în celelalte regiuni, în general, cu viteze de 40…60 km/h.

Vremea în București, 7 ianuarie 2021

Se strică vremea și în București. Cerul va fi temporar noros şi va ploua slab, mai ales  în prima jumătate a zilei. Vântul va sufla slab şi moderat, manifestând intensificări temporare doar în prima parte a zilei de 7 ianuarie 2021.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: