Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza meteo pentru începutul lunii mai. Se strică vremea! În ce zone vor fi furtuni și căderi de grindină

Prognoza meteo pentru începutul lunii mai. Se strică vremea! În ce zone vor fi furtuni și căderi de grindină

ploaie

Cu toate că temperaturile vor crește la începutul acestei săptămâni, furtunile și grindina își vor face apariția. Este avertismentul Administrației Naționale de Meteorologie.

Vremea la începutul săptămânii va continua să se încălzească, anunță meteorologii de la ANM. Aceștia mai atrag atenția asupra faptului că urmează o perioadă de instabilitate atmosferică. Asta va duce la furtuni și chiar la căderi de grindină.

ANM: Cum va fi vremea la începutul săptămânii

La începutul acestei săptămâni va predomina vremea frumoasă în întreaga țară. Vor fi înregistrate și unele episoade de precipitații, acestea fiind limitate la nord-vestul țării și în zonele de munte, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Rafalele de vânt vor bate moderat. Vor fi înregistrate unele intensificări în zona de sud a Banatului, acolo unde vor avea o viteză de 50-60 de km/h. Intensificări de moment vor fi înregistrate și în nordul Moldovei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

Pe litoral, temperaturile maxime vor ajunge și la 23 de grade Celsius. Minimele se vor încadra între 1 și 11 grade Celsius.

În ceea ce privește vremea de luni din Capitală, meteorologii explică faptul că aceasta se va menține frumoasă. Vor fi înregistrate unele înnorări în cursul nopții. Temperaturile vor ajunge și la 21 de grade. Minimele se vor încadra în intervalul 7-9 grade Celsius.

Ploi și instabilitate atmosferică

Începând de marți, 3 mai, urmează perioade de cer înnorat, urmate de ploi de scurtă durată. Aceste fenomene vor fi resimțite în zonele de munte și în zone restrânse din nord-vestul, sudul și sud-estul României. În anumite zone vor fi înregistrate condițiile propice apariției ceții, avertizează ANM.

Temperaturile vor continua să crească, în paralel cu instabilitatea atmosferică. În ceea ce privește precipitațiile, acestea ar putea să fie înregistrate în majoritatea teritoriului.

În următoarele zile ar putea fi înregistrate o creștere a nivelului de precipitații și chiar grindină, atrag atenția meteorologii. În ceea ce privește temperaturile, ele vor avea un minim de 3-12 grade Celsius și un maxim de 16-25 grade Celsius.

În Capitala, marți și miercuri temperaturile vor putea atinge un minim de 3 grade Celsius și maxime care se vor plasa în intervalul 22-24 grade.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: