Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza meteo pentru toamna 2024. Când se încălzește și unde vor cădea cele mai multe ploi

Prognoza meteo pentru toamna 2024. Când se încălzește și unde vor cădea cele mai multe ploi

Prognoza meteorologică pentru următoarele două săptămâni: De la ninsori la o revenire a verii

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni, iar datele indică o toamnă variabilă pentru România. Temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât media normală pentru această perioadă, în special în sudul țării, în timp ce în alte regiuni vor fi apropiate de valorile climatologice normale. De asemenea, în nord-vestul țării se așteaptă ploi mai abundente, în timp ce în restul teritoriului ploile vor fi apropiate de normal.

Ploi excedentare în nord-vest

Conform estimărilor meteorologice, prima săptămână, 23-30 septembrie, va aduce precipitații în exces în nord-vestul României. Această regiune va fi afectată de cantități semnificative de ploi, în timp ce în restul țării, regimul pluviometric va fi normal sau chiar deficitar. Astfel, locuitorii din această zonă trebuie să se pregătească pentru precipitații mai abundente și temperaturi ușor mai ridicate decât media.

Meteorologii atrag atenția că aceste ploi nu vor fi neapărat continue, dar vor avea un impact semnificativ în anumite intervale. Fenomenele extreme, de scurtă durată, cum ar fi furtunile sau aversele torențiale, nu pot fi prognozate cu exactitate în acest moment, dar se vor anunța pe parcurs, pe baza evoluției condițiilor meteo.

Încălzire temporară în sud

Începând cu săptămâna 30 septembrie – 7 octombrie, locuitorii din sudul României vor avea parte de o ușoară creștere a temperaturilor. Deși temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, ele vor fi, în general, plăcute și specifice unui început de toamnă. Meteorologii estimează că restul țării va avea valori termice normale pentru începutul lunii octombrie, fără variații semnificative.

Aceste valori mai ridicate din sud pot oferi o perioadă de vreme stabilă și plăcută, ideală pentru activitățile în aer liber. Însă, este de așteptat ca această perioadă de încălzire să fie temporară, pe măsură ce toamna își va intra treptat în drepturi.

Normalizarea temperaturilor spre finalul lunii octombrie

Conform prognozei ANM pentru perioada 7-21 octombrie, valorile termice vor reveni la normal în majoritatea regiunilor din România. În sud, temperaturile vor continua să fie ușor mai ridicate decât media, dar nu se așteaptă la diferențe majore. Aceasta va fi perioada în care toamna se va manifesta în totalitate, cu valori termice mai scăzute și o prezență mai frecventă a precipitațiilor în întreaga țară.

Pe măsură ce octombrie avansează, prognoza indică precipitații mai frecvente și mai apropiate de media climatologică. Acest lucru este obișnuit pentru această perioadă a anului, când trecerea de la toamnă la iarnă începe să își facă simțită prezența. Așadar, locuitorii din majoritatea regiunilor trebuie să se aștepte la o revenire a ploilor, dar și la o scădere treptată a temperaturilor, pe măsură ce luna octombrie avansează.

Concluzii și recomandări pentru următoarea perioadă

Prognoza pentru 23 septembrie – 21 octombrie indică o toamnă cu temperaturi peste medie în anumite regiuni, în special în sud, și cu precipitații mai abundente în nord-vestul țării. Deși perioada de început a lunii octombrie va aduce o ușoară încălzire, este de așteptat ca valorile termice să revină la normal spre sfârșitul lunii, când și regimul pluviometric se va stabiliza la nivelul obișnuit.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: