Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Ce anunță meteorologii

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Ce anunță meteorologii

Un nou ciclon aduce ninsori, ploi și vânt puternic în toată țara! Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Meteorologii au emis o prognoză pentru perioada 16 octombrie – 12 noiembrie 2024, anunțând temperaturi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă, în special la sfârșitul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie. Valorile termice vor fi sub mediile climatologice în regiunile nordice și centrale ale țării, în timp ce precipitațiile vor fi în general normale, cu unele zone înregistrând cantități mai mari.

Săptămâna 16-22 octombrie: temperaturi apropiate de normal

În prima săptămână a intervalului analizat, temperaturile se vor situa în general aproape de normele climatologice pentru această perioadă, cu abateri ușoare. În nordul și centrul țării, temperaturile vor fi mai scăzute decât media, dar în sud și sud-est, vor fi în limitele obișnuite. Precipitațiile vor fi distribuite neuniform, cu ploi mai frecvente în zonele montane și nordice, în timp ce restul țării va înregistra cantități reduse.

Pentru această perioadă, schimbările de temperatură vor fi mai puțin evidente în zonele joase, dar în zonele montane se vor înregistra primele scăderi semnificative ale temperaturilor nocturne, apropiindu-se de limita înghețului. Condițiile meteo vor favoriza formarea ceții în zonele joase, mai ales dimineața și seara.

Săptămâna 23-29 octombrie: răcire accentuată și primele semne de iarnă

În această săptămână, o masă de aer rece va aduce temperaturi sub mediile climatologice în toată țara. În nordul, centrul și vestul României, răcirea va fi mai accentuată, iar în zonele montane, există posibilitatea apariției primelor episoade de lapoviță și ninsoare. Temperaturile maxime vor fi în general sub 10 grade Celsius în regiunile de nord și la altitudini mari.

Precipitațiile vor fi mai însemnate în nord și la munte, iar cantitățile de apă pot depăși media multianuală. În alte zone, vor predomina ploile, însă sunt posibile și episoade de vreme mai stabilă. Condițiile de vreme rece vor afecta activitățile în aer liber și pot cauza dificultăți în circulația rutieră, în special în zonele montane.

Săptămâna 30 octombrie – 5 noiembrie: frigul persistă și condiții de iarnă la munte

Temperaturile vor rămâne scăzute la sfârșitul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie. În regiunile nordice și centrale, frigul se va intensifica, iar în zonele montane sunt așteptate ninsori. Temperaturile minime ar putea coborî sub 0 grade Celsius în mai multe regiuni, în special pe timpul nopții.

În această perioadă, șoferii sunt sfătuiți să fie pregătiți pentru condiții de iarnă în zonele montane și să își echipeze vehiculele corespunzător. De asemenea, agricultorii trebuie să ia măsuri pentru a proteja culturile de toamnă împotriva temperaturilor scăzute.

Săptămâna 6-12 noiembrie: răcire moderată și stabilizare a vremii

În ultimele zile ale prognozei, temperaturile vor începe să crească ușor, dar vor rămâne sub media perioadei, în special în regiunile centrale și estice. Precipitațiile vor fi mai reduse față de săptămânile anterioare, iar stabilizarea vremii va aduce perioade de soare, în special în sudul țării.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: