Redactia.ro
Home » Știri » Protest în Cluj. Oamenii au protestat față de chiriile prea mari

Protest în Cluj. Oamenii au protestat față de chiriile prea mari

Protest în Cluj. Oamenii protestează față de chiriile prea mari

Protest în Cluj. Oamenii au protestat față de chiriile prea mari. Peste 100 de persoane au protestat, marți, în Cluj, față de chiriile prea mari și față de evacuările fortațe, în cadrul unui marș prin centrul orașului.

Protest în Cluj. Oamenii au protestat față de chiriile prea mari

Potrivit Digi24, peste 100 de participanții s-au adunat marți, pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, pentru a protesta față de chiriile prea mari și față de evacuările forțate. Protestatarii au avut pancarte cu mesaje precum „Case decente”, „Case pentru oameni, nu pentru profit”, „Cluj fără rasism”, „Oraș universitar, îți lasă un gust amar”, „Vrem să fim mutați în oraș”, „Solidaritate între evacuați și chiriași”.

De asemenea ei au scandat „Vrem oraș de locuit nu pentru profit”, „Solidaritate”, „Solidari suntem mai tari”, „Locuințe sociale, nu afaceri imobiliare”, „Dă Doamne să dispară piața imobiliară”, „Boc, pune casele la loc”.

Marșul pentru Drepturile Chiriașilor și Împotriva Evacuărilor

Protestul a avut loc pe traseul Bulevardul Eroilor-Piața Avram Iancu-Bulevardul 21 Decembrie-Prefectura Cluj-Piața Unirii-strada Memorandumului-strada Moților.

În fața primăriei Cluj-Napoca a avut lansarea „Cărămida. Ziarul dreptății locative”, iar cei prezenți au interpretat „Colinda solidarității”.

„17 decembrie este Ziua Împotriva Evacuărilor, astfel că a venit timpul ca, împreună, evacuați și chiriași, să ne cerem drepturile în Cluj-Napoca, orașul chiriilor nebune. Trebuie să ne arătăm solidari împotriva chiriilor prea mari. De asemenea, comemorăm și 9 ani de la mutarea forțată a 350 persoane de etnie romă de pe strada Coastei. În proximitatea rampelor de deșeuri ale municipiului Cluj-Napoca”, a declarat unul dintre organizatori.

Citeste si:Atacatorul care a înjunghiat două femei în București a fost arestat preventiv

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini