Redactia.ro
Home » Știri » Putin vrea să „ia lumea cu el“ când va muri. Politologul Valery Solovey, destăinuiri despre planul liderului de la Kremlin

Putin vrea să „ia lumea cu el“ când va muri. Politologul Valery Solovey, destăinuiri despre planul liderului de la Kremlin

Politologul Valery Solovey, fost profesor la prestigiosul Institut de Relații Internaționale (MGIMO) din Moscova, a făcut afirmații senzaționale înainte ca despotul rus să marcheze vineri cea de-a 70-a aniversare. Putin își serbează ziua pe data de 7 octombrie.

Acest lucru se întâmplă în timp ce bisericile ortodoxe ruse au primit ordin să organizeze slujbe speciale de rugăciune pentru sănătatea lui sâmbătă, în ciuda faptului că Kremlinul insistă că este sănătos.

Decizia de principiu cu privire la utilizarea sau demonstrarea armelor nucleare tactice a fost luată, a spus dr. Solovey, care a fost consultat de ambasadele occidentale la Moscova, după ce a făcut afirmații cu privire la starea medicală a lui Putin.

„Întrebarea este cum, când și unde. Nu am nicio îndoială că vom ajunge pe marginea morții, dar știu că vom putea da înapoi. Vom putea trece prin asta.“

El a susținut că situația actuală este mai periculoasă și mai aproape de „apocalipsa nucleară” decât în ​​​​timpul crizei rachetelor cubaneze din timpul Războiului Rece.

Cauza este președintele rus Vladimir Putin, care intenționează serios să demonstreze capacitățile armelor nucleare – arme nucleare tactice, a spus el.

„Putin nu se poate lăsa învins. Are două instrumente rămase în mânecă – mobilizarea, pe care o folosește [și] arme nucleare.“

Care este starea de sănătate a lui Putin

Dr Solovey susține că starea de sănătate a lui Putin este una precară. Liderul de la Kremlin ar suferi de boli grave, inclusiv cancer, boala Parkinson și o tulburare schizoafectivă.

Acest lucru a fost contestat de serviciile secrete occidentale, directorul CIA William Burns afirmând în iulie că Putin este „complet prea sănătos”, deși a recunoscut că aceasta a fost o evaluare informală a stării de sănătate a liderului rus.

Speculațiile în jurul sănătății lui Putin au fost răspândite în ultimii ani, în special cu atenția sporită pe care a primit-o de când a ordonat invadarea Ucrainei.

În iulie, președintele rus a fost fotografiat învingându-și stângaci țânțarii de pe față. În mod similar, la o paradă uriașă de Ziua Victoriei, la Moscova, în mai, el părea să meargă șchiopătând și avea o pătură în poală, în timp ce în aprilie a fost văzut ținându-se de o masă în timpul unei întâlniri televizate cu ministrul său apărării.

Între timp, temerile că Putin ar putea recurge la măsuri mai drastice în încercarea de a câștiga războiul început la 24 februarie.

Chiar dacă Kremlinul s-a mutat pentru a absorbi părți ale Ucrainei într-o escaladare bruscă a conflictului, armata rusă a suferit noi înfrângeri care au evidențiat problemele sale profunde pe câmpul de luptă și au deschis rupturi în vârful guvernului rus.

Eșecurile au afectat grav imaginea unei armate ruse puternice și au adăugat tensiunilor din jurul unei mobilizări prost planificate. De asemenea, au alimentat luptele dintre cei din interiorul Kremlinului și l-au lăsat pe Putin din ce în ce mai încolțit.

Solovey a făcut declarații surprinzătoare într-un nou videoclip, în timp ce Putin marchează aniversarea a 70 de ani în orașul său natal, Sankt Petersburg.

„Președintele nu este capabil să evalueze în mod adecvat situația și să ia decizii adecvate. Starea de sănătate este de așa natură încât are o dorință foarte puternică de a lua lumea cu el.

Știe că va muri într-un timp limitat – și cum este posibil ca lumea să continue fără el? De ce ar trebui să existe lumea fără liderul său genial Vladimir Putin? întrebă el sarcastic.

Nu vă lăsați înșelați, nu sperați că cineva din instituția rusă îl va opri pe Putin. Acești oameni sunt resemnați [cu ideea] că Putin va face acest prim pas”.

Comentariile lui Solovey au venit în timp ce rapoartele spuneau că Biserica Ortodoxă, condusă de patriarhul Kirill, un susținător apropiat al lui Putin, va organiza sesiuni speciale de rugăciune pentru sănătatea președintelui a doua zi după împlinirea vârstei de 70 de ani.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini