Redactia.ro
Home » Știri » Radu are nevoie de ajutorul tuturor! ”Tânărul baschetbalist”, diagnostic crunt după un accident stupid. Victor Ciutacu a făcut un apel umanitar

Radu are nevoie de ajutorul tuturor! ”Tânărul baschetbalist”, diagnostic crunt după un accident stupid. Victor Ciutacu a făcut un apel umanitar

Radu are nevoie de ajutorul tuturor! ”Tânărul baschetbalist”, diagnostic crunt după un accident stupid. Victor Ciutacu a făcut un apel umanitar.

Cine este Radu, tânărul care are nevoie de ajutor

Radu, ”tânărul baschetbalist”, așa cum îl numește jurnalistul Victor Citacu, are un diagnostic crunt: tetraplegie acuta, completă. Din păcate, pentru ca acesta să mai poate pune mâna pe mingea pe care o iubește atât de mult, are nevoie de un tratament costisitor, tratament pe care părinții lui nu au cum să îl achite. Oricine își dorește să îl ajute pe Radu o poate face în contul:

IBAN: RO59RZBR0000060008220178
Ana Maria Canciu

Mesajul transmis de Victor Ciutacu

Știți că mă bag rar (și bine) la vedere în cauze umanitare. Și că promit des că mă las. Și că nu mă pot ține de cuvânt. Pe scurt, actele sunt la mine, am vorbit cu mama copilului, obrazul (împreuncă cu ceva bănișori) în pun eu. Long story short, ajutăm copilul să se pună pe picioare și să joace iar baschet? Și pe părințI să se bucure de el? Eu zic că putem…
Radu este un mic baschetbalist cu aripi frânte prea devreme. Are 13 ani, joacă baschet de la 6 ani, de un an la Clubul Sportiv Târgoviște. Este un jucător de excepție si un elev bursier, cu media 10. Si-a croit singur drumul, cu eforturi maxime, atat din partea lui, cât si a părintilor, care făceau zilnic naveta cu el la Târgoviște pentru antrenamente (locuiesc în Titu, la aproximativ 40 de km).

Radu a suferit un accident în data de 19 iunie, sărind într-o piscină cu apă mică. Primul lucru pe care l-a întrebat în ambulanță a fost daca va mai juca baschet vreodată si ii e greu să înteleagă de ce i s-a întâmplat asta. În urma accidentului s-a ales cu fracturi ale vertebrelor C4 și C5, dar și cu o leziune medulară. Măduva nu este secționată, dar este afectată. În acest moment are diagnostic de tetraplegie acuta, completă.
O clinică din Belgia a făcut un plan de recuperare pe 6 luni, cu o estimare de 277.000 euro. Da, e gigantică suma, dar merită. Se poate dona direct sau, după caz, se pot licita diverse obiecte sau echipamente de la, între alții, baschetbaliștii Vlad Moldoveanu și Vlad Negoitescu (găsiți amănunte pe paginile lor)”, a scris Victor Ciutacu pe pagina sa de Facebook.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro