Redactia.ro
Home » Știri » Radu Mazăre, mutat la un penitenciar mai aproape de casă. Fostul primar al Constanței își ispășește pedeapsa în regim semideschis

Radu Mazăre, mutat la un penitenciar mai aproape de casă. Fostul primar al Constanței își ispășește pedeapsa în regim semideschis

Veste uriașă pentru Radu Mazăre. Fostul primar al Constanței urmează să fie mutat într-un alt penitenciar, unul mai aproape de casă. Măsura vine după ce i-a fost schimbat regimul de încarcerare.

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, va beneficia de regim semideschis. Marea schimbare vine în urma unei cereri formulate de fostul edil și acceptată de instanță.

Radu Mazăre a fost acuzat în mai multe fapte de abuza în serviciu, iar în mai 2008, Tribunalul Constanța decisese o pedeapsă de 6 ani și 6 luni pentru fostul edil. Însă iată că iese soarele și pe strada sa.

Radu Mazăre, mutat la alt penitenciar. Pedeapsă în regim semideschis

În ianuarie 2021, Radu Mazăre a fost achitat în dosarul în care era acuzat de evaziune fiscală.

După ce a fost închis la Penitenciarul Rahova, apoi mutat la Slobozia în cursul anului trecut, avocații fostului edil au făcut o cerere pentru ca al lor client să beneficieze de regim semideschis.

Potrivit ultimelor informații, cererea a fost acceptată de magistrate. Așa se face că Radu Mazăre va fi mutat într-un penitenciar mai apropiat de domiciliul său înregistrat în buletin. Însă cel mai probabil va fi vorba de Penitenciarul de la Poarta Albă, o închisoare cu regim semideschis.

Ce presupune regim semideschis

Potrivit legilor în vigoare, regimul semideschis le conferă deținuților posibilitatea de a se deplasa neînsoțiți în zone din interiorul locului de deținere pe traseele stabilite de către administrația penitenciarului și de a-și organiza timpul liber avut la dispoziție, sub supraveghere, cu respectarea programului stabilit de administrație.

Totodată, regimul semideschis se execută în penitenciare special amenajate, Poarta Albă fiind inclus în această categorie.

Regimul semideschis se aplică deținuților cu pedepse mai mari de un an, dar care nu depășeșc 3 ani. Însă există și alte categorii care pot beneficia de regimul semideschis:

  • deținuților condamnați la pedeapsa închisorii mai mare de 3 ani, dar care nu depășește 13 ani, în considerarea naturii, modului de săvârșire a infracțiunii și a persoanei acestora, potrivit art. 36  (2)din Lege. Dispozițiile art. 65 alin. (2) lit. d) se aplică în mod corespunzător;

Radu Mazăre, achitat

În dosarul în care Radu Mazăre a fost achitat, magistrații au reținut totuși că acesta și-a îndeplinit „în mod defectuos atribuțiile”. Mazăre dorea să retrocedeze porțiuni din stațiunea Mamaia pentru a le valorifica în perioada estivală, foarte profitabilă în vremea când se afla în poziția de edil al Constanței.

„La data de 28 februarie 2007, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, în aceeași calitate, și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu legate de corecta gestionare și administrare a patrimoniului orașului, cu ocazia vânzării, la un preț modest, a două terenuri în suprafață de 11.890 m.p. și 502,81 m.p., aparținând Primăriei Constanța, faptă prin care a fost provocată municipiului Constanța o pagubă de 2.971.420 euro și totodată au fost obținute foloase necuvenite cumpărătorului bunului”, au explicat judecătorii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: