Redactia.ro
Home » Coronavirus » Raed Arafat condamnă conspirațiile din pandemie: „A pornit virusul, este pandemie!”

Raed Arafat condamnă conspirațiile din pandemie: „A pornit virusul, este pandemie!”

Într-un interviu realizat pentru Digi24, secretarul de stat Raed Arafat dezminte conspirațiile care circulă în această perioadă în spațiul public, transmițând faptul că oamenii sunt foarte greu de convins de existența acestui virus, aceștia alegând să creadă că virusul nu este decât o înscenare pusă la cale de o așa-zisă ocultă mondială. Secretarul de stat ne atrage atenția să nu luăm în seamă ideile care circulă pe rețelele sociale care neagă existența virusului. Creșterea îngrijorătoare a numărului de cazuri din ultima vreme ar trebui să ne determine să menținem cu strictețe normele de igienă și de distanțare socială, mai ales acum, în condițiile în care numeroase persoane purtătoare de COVID-19 au refuzat internarea, iar în ultimele 14 zile, numărul de infectări a crescut cu peste 30%.

“Avem și simptomatici care au refuzat internarea. Știu că unii iar vor comenta, dar eu de aceea tot spun, că libertatea individuală are limitele ei. Sigur că toți apreciem libertatea și democrația, dar libertatea individului e limitată atunci când încalcă drepturile mele. Nu poți să ai simptome și să refuzi să stai la spital. Rămâi în familie, dar apoi familia ta merge la lucru, copilul tău se joacă cu alți copii. Deci aici nu mai putem discuta despre libertatea individuală “.

Raed Arafat condamnă conspirațiile din pandemie

“Oamenii la cât au auzit și la câte au văzut și la cite teorii de conspirații au văzut, care toate pun sub semnul întrebării tot ce se face, sunt mulți care pun semne de întrebare legitime, dar semnele de întrebare sunt induse și mulți dintre ei cred deja aceste teorii, că nu e COVID și că noi exagerăm, că de fapt e o conspirație a lui Bill Gates, că e a nu știu cui. Eu repet pentru ei care nu m-au auzit niciodată zicând: dacă e o conspirație, să înțeleagă lumea că s-a întâmplat un lucru extraordinar! Lumea, toate puterile s-au înțeles pe un lucru. Asta înseamnă că a stat americanul, cu rusul, cu chinezul, cu japonezul, cu Europa, cu toată lumea și au făcut o conspirație împotriva populațiilor proprii. Nu a fost așa ceva”, a declarat Raed Arafat, șeful Direcției pentru Situații de Urgență.

„Cine crede că așa ceva a fost, este imposibil. A pornit virusul, este pandemie, a fost așteptat un astfel de lucru, nu discut despre originea virusului și de toate speculațiile de acolo. Până nu avem alte probe, mergem pe ideea mutației, care a fost la fel și la gripa spaniolă, acum 100 de ani aproximativ. Avem o problemă serioasă cu care se confruntă tot mapamondul. Nu trebuie politizată, pentru că riscul pierderii încrederii populației în autoritățile care gestionează acest lucru este că, la momentul în care avem nevoie de colaborarea populației la modul real, să nu o avem. Și factura va fi foarte mare și va fi în vieți de oameni”.

Loading...