Redactia.ro
Home » Știri » Raed Arafat, despre impunerea unor noi restricții: „Cine ţine la sănătatea lui, să poarta masca”

Raed Arafat, despre impunerea unor noi restricții: „Cine ţine la sănătatea lui, să poarta masca”

Numărul cazurilor în țara noastră a crescut rapid și neprevăzut. Astfel, numărul de persoane infectate a ajuns la peste 7000, iar autoritățile iau în calcul impunerea anumite restricții. Iată ce a declarat Raed Arafat!

 Raed Arafat, despre noi restricţii

Raed Arafat spune că „masca este recomandare, nu obligatie”, dar ridică un semnal de alarmă în cazul în care autoritățile nu vor lua măsuri: 

„Masca e la acest moment e recomandare. Ministerul Sănătății a zis că este recomandare. Fiecare persoană care tine la sanatatea ei, când intră în spații închise, în transportul in comun, e bine să o poarte, la cifra pe care o avem acum. Și în alte țări poartă mască în spații aglomerate, în transportul in comun. Dar e recomandare, nu e obligație (în România, n.r.)”, a anunțat Raed Arafat vineri seară, relatează romaniatv.net

Acesta a mai precizat faptul că momentan, nu există discuții în sensul de obligativitate a măștii de protecție.

 Raed Arafat, despre importanța izolării celor infectați 

Șeful DSU a explicat faptul că izolarea celor infectați este necesară pentru a nu răspândi dinou virusul, astfel încât să ne lovim dinou de o criză medicală: 

„Izolarea da și carantină nu. Izolare, da, carantină nu există, nu se face. Izolarea pentu cei infectați este valabilă, o pot intrerupe daca fac test am inteles. Dar nu mai e acea monitorizare. Primesti recomandarea medicului sa stai acasa, izolat, cu concediu medical, sa nu mergi la locul de munca. Si e clar ca cine e pozitiv infecteaza si pe colegii lui, daca merge la serviciu”, a mai spus Raed Arafat, potrivit aceleași surse.

Raed Arafat: „Varianta virsului e din fericire mai putin patogena”

Întrebat despre ce fel de restricții va impune valul 6, șeful DSU a precizat că nu este vorba despre același timp de restricții impuse în trecut: 

„La acest moment, partea de pandemie este la Ministerul Sănătății. Măsurile, dacă se vor propune, vor fi de la Ministerul Sănătății, eventual de către Comitetul științific dacă se decide convocarea lui, dar in acest moment nu stiu de astfel de măsuri. Nicio țară din Europa nu le ia in acest moment. 

Varianta virsului e din fericire mai putin patogena, nu produce foarte multe cazuri grave. Bineînțeles rămân persoane mai vulnerabile și care pot să facă formă gravă. Numărul cazurilor la acest moment este în creștere. Dar colegii de la Sănătate au făcut niște analize, până când crește, cum crește”, conform aceleași surse. 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: