Redactia.ro
Home » Homepage » Război în Ucraina. Rușii au pus monopol pe Centrala Nucleară de la Zaporojie, în ziua 14. Ce s-a întâmplat cu angajații

Război în Ucraina. Rușii au pus monopol pe Centrala Nucleară de la Zaporojie, în ziua 14. Ce s-a întâmplat cu angajații

Război în Ucraina, ziua 14. Au trecut două săptămâni de la debutul invaziei armatei ruse pe teritoriul Ucrainei. Kremlinul anunță că se va opri focul temporar de miercuri dimineață în cinci orașe ucrainene. Între timp, se dau lupte grele pe Centrala Nucleară de la Zaporojie, cea mai mare din Europa. Din ultimele informații, rușii au pus monopol pe unitate.

Potrivit ultimelor informații, Rusia controlează acum în totalitate centrala nucleară Zaporojie

Rușii au pus monopol pe Centrala Nucleară de la Zaporojie, în ziua 14

Garda Națională a Rusiei controlează acum în totalitate centrala nucleară Zaporojie din Ucraina, potrivit presei de stat din această țară.

Aceștia citează un oficial al Gărzii Naționale care a declarat că angajații centralei lucrează “normal” și că membrii Gărzii Naționale ucrainene care o apărau și-au predat armele și au fost eliberați, transmite BBC.

Săptămâna trecută, Rusia a capturat centrala – cea mai mare din Europa – după ce a bombardat-o timp de câteva ore.

Liderii mondiali au acuzat Rusia că prin acțiunile sale pune în pericol siguranța unui întreg continent, iar președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Moscova a declanșat “teroarea nucleară”.

Ce s-a întâmplat cu angajații de la Centrala Nucleară de la Zaporojie

Sursele ucrainene susțin că angajații centralei de la Zaporojie “sunt torturați” de ocupanții ruși. Herman Halushchenko, Ministrul ucrainean al Energiei, a lansat acest lucru pe Facebook.

Herman Halushchenko a spus că personalul de exploatare a fost ”ținut ostatic timp de patru zile”.

″În interiorul centralei se află aproximativ 500 de soldați ruși și 50 de unități de echipament greu. Angajații stației sunt epuizați fizic și psihologic”, a declarat Halushchenko.

“Personalul centralei nucleare din Zaporojie, capturat de ruși, este torturat. Mai mult, potrivit informațiilor noastre, forțele ocupanților au forțat conducerea centralei să înregistreze un apel, pe care intenționează să îl folosească în scopuri propagandistice”, a declarat Galușcenko.

Tot acesta a precizat că mașina de propagandă a Rusiei va crea un alt fals care va fi demonstrat cetățenilor săi și comunității internaționale pentru a-și justifica propriile crime.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: