Redactia.ro
Home » Știri » Război în Ucraina, ziua 30. Joe Biden, vizită în Polonia, la granița cu cel mai fierbinte punct al planetei. Apelul făcut de Ucraina

Război în Ucraina, ziua 30. Joe Biden, vizită în Polonia, la granița cu cel mai fierbinte punct al planetei. Apelul făcut de Ucraina

Sunt deja patru săptămâni de război în Ucraina. În țara vecină României bombardamentele încă răsună în marile oraşe. Iar președintele american Joe Biden ajunge chiar la granița cu cel mai fierbinte punct al planetei, în timp ce Ucraina cere armament suplimentar pentru a rezista forțelor ruse.

Președintele american Joe Biden va ajunge vineri într-un oraș din apropierea graniței polono-ucrainene în ultima etapă a călătoriei sale de patru zile în Europa. Air Force One va ateriza în orașul polonez Rzeszow, la câțiva kilometri de granița cu Ucraina, potrivit BBC.

Joe Biden va ajunge la granița dintre Polonia și Ucraina

În timpul vizitei sale, Biden este de așteptat să se întâlnească cu membri ai Diviziei 82 Aeropurtate din SUA, parte a desfășurării din ce în ce mai musculare a NATO pe flancul său estic. El va primi, de asemenea, o informare despre situația umanitară gravă din Ucraina. Peste două milioane de refugiați au fugit în Polonia – capitala Varșovia găzduiește aproximativ 300.000 dintre ei.

Joe Biden se va întâlni cu președintele polonez Andrzej Duda pentru a mulțumi țării pentru eforturile lor umanitare.

Fostul preşedinte rus Medvedev spune că sancțiunile nu vor afecta Moscova

Dmitri Medvedev, fostul președinte al Rusiei și acum șef adjunct al consiliului de securitate al țării, a spus că ar fi „o prostie” să credem că sancțiunile occidentale împotriva companiilor rusești ar putea avea vreun efect asupra guvernului de la Moscova.

„Să ne întrebăm: poate vreunul dintre acești mari oameni de afaceri să aibă chiar și cel mai mic cuantum de influență a poziției conducerii țării?. Îți spun deschis: nu, în niciun caz”, a spus  Medvedev într-un interviu acordat agenției de știri de stat ruse RIA.

Occidentul a impus Rusiei o serie de sancțiuni, unele care vizează în mod specific oameni de afaceri miliardari despre care se crede că sunt apropiați de președintele Vladimir Putin.

Ucraina cere SUA armament suplimentar

Potrivit News.ro, Ucraina cere Statelor Unite armament suplimentar, inclusiv sute de rachete antiaeriene şi antitank.

În ultimele săptămâni, Kievul a trimis Statelor Unite ale Americii liste cu armamentul de care susține că are nevoie. Iar într-o listă trimisă recent Congresului american, forțele de rezistență ale ucrainenilor spun că au nevoie zilnic de 500 de rachete antiaeriene de tip Stinger şi de 500 de rachete de tip Javelin.

Kievul susține că aceste cereri vin în contextul în care s-ar confrunta cu o eventuală ”penurie” împotriva asaltului rus.

Însă oficiali americani şi cei de la NATO au respins aceste cereri, subliniînd că Ucraina a primit deja ajutoare militare suplimentare.

Până la 7 martie, la mai puţin de două săptămâni de la invazia rusă a Ucrainei, la 24 februarie, Statele Unite şi alte state membre NATO au trimis Ucrainei aproximativ 17.000 de rachete antitanc şi aproximativ 2.000 de rachete antiariene. State membre NATO, inclusiv Statele Unite, au menţinut ulterior un flux de livrări, în pofida faptului că Rusia a ameninţat că ţinteşte aceste livrări.

Ucraina: 135 de copii uciși de la începutul invaziei

Procuratura Generală a Ucrainei susține că 135 de copii au fost uciși și 184 au fost răniți de la începutul invaziei ruse în Ucraina. Oferind o actualizare despre victimele recente, oficialii spun că doi copii au fost uciși în timpul luptelor aprige din orașul Rubijne, regiunea Luhansk.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: