Redactia.ro
Home » Știri » Războiul din Ucraina. Volodimir Zelenski a cerut obligatoriu populației să plece din Doneţk. „Noi nu suntem Rusia. De aceea, fiecare viaţă este importantă pentru noi”

Războiul din Ucraina. Volodimir Zelenski a cerut obligatoriu populației să plece din Doneţk. „Noi nu suntem Rusia. De aceea, fiecare viaţă este importantă pentru noi”

Războiul din Ucraina. Volodimir Zelenski a cerut obligatoriu populației să plece din Doneţk. „Noi nu suntem Rusia. De aceea, fiecare viaţă este importantă pentru noi”

Autorităţile din Ucraina au decis evacuarea obligatorie a cetăţenilor din Doneţk. Volodimir Zelenski face apel la populaţie să plece din regiune, „mai ales familiile cu copii”.

Președintele Volodimir Zelenski a cerut obligatoriu populației să plece din Doneţk: „Noi nu suntem Rusia. De aceea, fiecare viaţă este importantă pentru noi”

Într-un mesaj publicat online, Zelenski afirmă că sunt în continuare zeci de mii de copii în zonele de conflict.

„Mulţi dintre oameni refuză să plece, însă chiar trebuie să se facă acest lucru (…). Cu cât se va face mai repede, cu cât mai mulţi oameni părăsesc acum regiunea Doneţk, cu atât mai puţini oameni va avea timp armata rusă să ucidă. Prin urmare, dacă aveţi ocazia, vă rog să vorbiţi cu cei care încă mai rămân în zonele de luptă din Donbas. Vă rugăm să-i convingeţi că este necesar să plece, mai ales dacă sunt familii cu copii. Dacă aveţi posibilitatea de a ajuta persoanele strămutate, faceţi-o”, a transmis preşedintele ucrainean, conform Adevărul.

„În regiunea Doneţk sunt 200.000-220.000 de ucraineni, inclusiv 52.000 de copii. Şi este responsabilitatea statului şi a fiecărui cetăţean adult să asigure protecţia vieţii lor”, a declarat Vereshchuk, citată de Reuters.

Există și o decizie guvernamentală privind evacuarea obligatorie din regiunea Doneţk.

„Totul este în curs de organizare. Sprijin total, asistenţă totală – atât logistică, cât şi plăţi. Avem nevoie doar de o decizie din partea oamenilor înşişi, care încă nu au luat-o pentru ei înşişi. Mergeţi, noi vă vom ajuta. Noi nu suntem Rusia. De aceea, fiecare viaţă este importantă pentru noi. Şi vom folosi toate oportunităţile disponibile pentru a salva cât mai multe vieţi şi pentru a limita cât mai mult posibil teroarea rusă”, a mai transmis preşedintele Ucrainei.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro