Redactia.ro
Home » Știri » Reacția BOR despre cazul bebelușului mort după botez: ”Am transmis rugămintea urgentării anchetei”

Reacția BOR despre cazul bebelușului mort după botez: ”Am transmis rugămintea urgentării anchetei”

BOR reacționează în cazul bebelușului din Suceava, care a murit la scurt timp, după ce a fost botezat. Reprezentanții Patriarhiei Române transmit condoleanțe familiei îndurerate și au anunțat că au solicitat urgentarea anchetei de la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. Totodată, BOR precizează că nu deține toate detaliile cu privire la ancheta în desfășurare, în urma decesului.

Reacția BOR despre cazul bebelușului mort după botez

Reacția BOR despre cazul bebelușului din Suceava, care a murit după botez. Reprezentanții Patriarhei Române au transmis condoleanțe familiei copilului de doar șase săptămâni și au precizat că au solicitat urgentarea anchetei cu privire la acest subiect. De altfel, BOR a anunțat și că nu deține toate informațiile despre ancheta care are loc în aceste momente la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

”În legătură cu tragicul caz al copilașului decedat în această dimineață la Suceava, trebuie să precizez că Patriarhia nu are încă acces la detaliile concrete ale dublei anchete aflate în desfășurare. Am transmis rugămintea urgentării anchetei la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. Rezultatul acesteia, coroborat cu rezultatul anchetei judiciare făcute de autoritățile laice, va fi făcut public de Arhiepiscopie. Cât mai curând, posibil. Momentan aceasta a publicat pe site-ul său un „Cuvânt pastoral” dedicat situației atât de dureroase create acolo. Dincolo de el, poziția Patriarhiei Române este una de profundă compasiune față de familia copilașului decedat, atât de greu încercată acum și a cărei durere nici nu o putem înțelege deplin. Personal, dar și în numele instituției pe care o reprezint, transmit și pe această cale sincere condoleanțe îndureratei familii Ungureanu”,  a precizat BOR într-un comunicat

De altfel, BOR a reamintit cum are loc Botezul unui copil.

”Taina Botezului, conform canoanelor apostolice, se oficiază în Bisericile Ortodoxe de către preot sau episcop prin întreită „afundare” în numele Sfintei Treimi. Această afundare durează două/trei secunde și presupune protejarea strictă a copilașului, al cărui spate și a cărui ceafă sunt sprijinte cu mâna dreaptă, gura și nasul fiind protejate atent de căușul mâinii stângi, în așa fel încât acesta să nu poată înghiți niciun strop de apă în secundele cât este afundat rapid de trei ori. Această scurtă afundare se face după ce oficiantul Tainei se asigură că pruncul a inspirat aer. Există și posibiltatea botezării prin turnarea apei pe creștetul copilașului, tot de trei ori, în numele Sfintei Treimi, această decizie putând fi luată în cazuri de necesitate sau în funcție de starea de sănătate a copilașului”, a mai transmis BOR.

Mesajul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților

Imediat după tragedie și Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a reacționat. Reprezentanții acesteia nu-și explică de ce Dumnezeu a îngăduit decesul bebelușului.

„Am primit cu multă durere şi tristeţe în suflet vestea despre pruncul Iustin, de doar şase săptămâni, care a plecat mult prea devreme la Cer, să se alăture îngerilor, în dimineața zilei de 1 februarie 2021. Ziua care ar fi trebuit să fie una a bucuriei, a îmbrăcării pruncului Iustin în „haină luminoasă”, s-a preschimbat într-o zi a suferinței pentru părinții, nașii, familia şi comunitatea sa, care i-au așteptat cu nerăbdare venirea în lume. În acest moment de tulburare pentru toţi cei ce în loc de haine de sărbătoare vor îmbrăca haine cernite, inclusiv pentru preotul slujitor, ne este greu să înţelegem de ce Dumnezeu a îngăduit această încercare grea”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei care a precizat, de asemenea, că a luat legătura cu preotul care l-a botezat pe copil și cu restul persoanelor prezente la slujbă. Urmează să se stabilească circumstanțele în care a avut loc decesul și măsurile necesare.

Un bebeluș, de doar șase săptămâni, a făcut stop cardio-respirator în timp ce era botezat la Biserica Sf. Constantin și Elena din Suceava. La fața locului au ajuns medicii care l-au resuscitat pe cel mic și l-au dus la secția ATI, unde l-au intubat și ventilat mecanic. Din nefericire, luni dimineață, în jurul orei 1:00, bebelușul s-a stins.

Polițiștii suceveni au dechis un dosar penal pentru ucidere din culpă după moartea copilului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: