Redactia.ro
Home » Știri » Reacția Kremlinului despre întâlnirea lui Iohannis și a celor trei lideri europeni la Kiev: „Ceasul ticăie”

Reacția Kremlinului despre întâlnirea lui Iohannis și a celor trei lideri europeni la Kiev: „Ceasul ticăie”

Kremlinul a explicat joi, 16 iunie că livrările de arme occidentale către Ucraina sunt „inutile”. La acest moment, cei trei mari lideri europeni, preşedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz şi premierul italian Mario Draghi se află în vizită la Kiev, relatează AFP.

România, neobservată de Kremlin

Alături de aceștia se află și Președintele Klaus Iohannis care pare neidentificat de Kremlin.

„Ne-am dori să sperăm că liderii acestor trei ţări (…) nu se vor concentra doar pe sprijinirea Ucrainei şi proiectele privind continuarea furnizării în continuare de arme. Acest lucru este total inutil şi nu va face decât mai mult rău acestei ţări”, a declarat jurnaliştilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, conform „PRO TV”.

Acesta a mai punctat că „speră că ei (nr. cei trei lideri) îi vor cere (nr. preşedintelui ucrainean Volodimir) Zelenski să aibă o abordare realistă a situaţiei”.

Dmitri Medvedev: „Nu vor aduce Ucraina mai aproape de pace”

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, care a fost preşedinte al Rusiei în perioada 2008-2012 şi premier între 2012 şi 2020 și-a adus și el aportul cu o opinie. Aceasta deţine acum funcţia de vicepreşedinte al puternicului Consiliu de Securitate al Rusiei. Fiind o figură important în politica rusă, Dmitri Medvedev și-a exprimat și el opinia într-un mesaj în limba engleză pe Twitter în care a luat în derâdere vizita celor trei lideri europeni.

Acesta i-a numit „europeni iubitori de broaşte, cârnaţi şi spaghete”, notează „dpa”, relatează aceeași sursă.

În opinia lui Medvedev, această vizită are „utilitate zero” şi a insinuat că cei trei se vor îmbăta cu „horilka”, vodca ucraineană, potrivit Agerpres.

„Ei au promis din nou Ucrainei aderarea la UE şi obuziere vechi, apoi, îmbuibaţi cu horilka, se vor întoarce acasă cu trenul, ca acum 100 de ani”, a scris pe Twitter Medvedev, un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin.

„Cu toate acestea, ei nu vor aduce Ucraina mai aproape de pace. Ceasul ticăie”, a mai scris el.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: