Redactia.ro
Home » Știri » Recensământ 2022. Ce amenzi usturătoare îi așteaptă pe cei care nu se vor conforma

Recensământ 2022. Ce amenzi usturătoare îi așteaptă pe cei care nu se vor conforma

Recensământul 2022 este cel care a dat multe bătăi de cap românilor, iar una din mai ții Chile puse de acestea este legat de amenzi și de cum se vor aplica.

Românii riscă amenzi la Recensământ 2022

Suntem în faza finală a perioadei în care putem transmite recensământul în mod online, ultima zi care putem completa formularele fiind 15 mai. Colectarea datelor de la cei care nu au completat formularele de recensământ se vor face de scătre recenzori, prin interviuri faţă în faţă, până pe 17 iulie 2022.

„Recensământul 2022 se referă la populația rezidentă care trăiește pe teritoriul României. Datele obținute sunt folosite pentru politici publice naționale și locale, cum este în cazul alegerilor, dar şi în activități administrative sau de cercetare

Recensământul oferă statistici importante precum: structura demografică și socio-economică a populației, gospodării, fond locativ, condiții de locuit și clădirile în care sunt situate locuințele”, potrivit „Click!”.

Persoanele care vor refuza să ofere detaliile recensământului riscă o amendă cuprinsă între 1.000 de lei și 3.000 lei. Amenzile nu sunt mici raportându-ne la salariile și pensiile mici din România. 

În ce condiții puteți fi sancționați dacă nu furnizați detaliile aferente recensământului

Amenzile pot fi aplicate doar în anumite condiții și există trei scenarii: 

„Primul se referă la momentul în care cetățenii discută cu recenzorii și refuză să ofere datele personale.

Următoarele două condiții în care puteți primi amenzi la recensământ 2022 fac referire atât la faza online, cât și la cea bazată pe interviuri. Astfel, dacă răspunsurile vor fi incomplete sau greșite, sunteți din nou pasibili de amenzi”, conform aceleași surse.

Recensământul din 2022 aduce și vești bune. Angajații vor primi o zi liberă

„Salariaţii care au ales să se autorecenzeze online vor primi o zi liberă de la angajator. Încă puteți beneficia de această regulă până pe data 15 mai, când se va încheie această primă fază a recensământului. 

Angajatorii sunt obligați să le acorde salariaților o zi liberă plătită, dacă aceştia prezintă dovada completării formularului online. Va fi nevoie doar să prezentați codul de confirmare pe care-l primiți la încheierea autorecenzării”, mai relatează aceeași sursă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: