Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Rechinul Mako își vânează prada de la 45 de mile. Românca nu avea nicio șansă de supraviețuire

Rechinul Mako își vânează prada de la 45 de mile. Românca nu avea nicio șansă de supraviețuire

Puternic, rapid și agresiv, rechinul Mako cu aripioare scurte a fost acuzat de multe atacuri de rechin asupra oamenilor. De curând, această specie a adus un sfârșit tragic pentru o româncă și o austriacă, pe o plajă din Hurghada, în stațiunea egipteană Sahl Hasheesh. Femeile au fost amândouă răpuse de rechin și găsite la 600 de m una de cealaltă.

Românca nu avea nicio șansă de supraviețuire

În  multe cazuri, când Rechinul Mako cu aripioare scurte atacă, se dă vina și pe eroarea umană, deoarece și ei se sperie și se apără, dar acest lucru se întâmplă deseori dacă sunt pe cale de a fi capturați.

În cazul celor două femei, rechinul Mako a reacționat diferit și le-a atacat cu brutalitate, iar din cauza vitezei pe care o are, femeile nu aveau nicio șansă de scăpare.

Se crede că Shortfin Mako este cel mai rapid dintre toți rechinii, fiind capabil să înoate între 30 de kilometri  și 45 de mile pe oră (74 de kilometri ) pe oră. Înainte de atacuri, rechinii au tendința de a înota în formă de opt și de a se apropia de prada lor cu gura deschisă.

Rechinul Mako cu aripioare scurte, pe cale de dispariție. O specie vulnerabilă

Popularitatea cărnii de Mako în supa de aripioare de rechin a redus populațiile de Mako. Uniunea Mondială pentru Conservarea Naturii a catalogat mako cu aripioare scurte drept „aproape amenințat”. Totuși nefiind pe cale totală de dispariție, unul dintre rechinii acestei specii a adus haos pe plaja din Egipt.

Rechinul mako cu aripioare scurte este un rechin prădător de mari dimensiuni, care trăiește în largul oceanului și atinge lungimi de 3,8 m și greutăți de cel puțin 545 kg. Astfel că, specia de rechini Mako cu aripioare scurte este cea mai rapidă de pe planetă. Atletismul acestei specii nu se limitează la viteza de înot. Este cunoscut pentru capacitatea sa incredibilă de sărituri și poate fi observat sărind la înălțimi extreme (în afara apei) atunci când vânează.

Rechinii Mako nu sunt prețuiți doar de pescarii sportivi, ci sunt considerați, de asemenea, un rechin valoros pentru îndepărtarea aripioarelor de rechin. De asemenea, deoarece rechinii Mako sunt oportuniști, aceștia vor ataca peștii care au fost prinși în plasele de pescuit. Rechinul Mako se poate încurca în plase și poate muri ca o captură accidentală. Așadar, populația lor este amenințată de pescuitul comercial. Aceștia  se înmulțesc greu, ca majoritatea rechinilor, numărul populației lor a început să scadă în ultimii ani.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: