Redactia.ro
Home » Știri » Régine a încetat din viaţă! Cunoscuta cântăreaţă şi patroană de discoteci s-a stins din viaţă la vârsta de 92 de ani

Régine a încetat din viaţă! Cunoscuta cântăreaţă şi patroană de discoteci s-a stins din viaţă la vârsta de 92 de ani

regine

Cântăreaţa Régine a domnit multe decenii peste viaţa de noapte cu discoteci în Franţa şi în străinătate. Aceasta a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 92 de ani. Anunțul a fost făcut de nepoata sa, Daphné Rotcajg, informează AFP. 

Régine a încetat din viaţă

„Régine ne-a părăsit paşnic pe 1 mai, la ora 11 dimineaţa, la Paris”, a spus Rotcajg.

„Regina nopţii s-a dus, încheind o lungă şi grozavă carieră”, a scris într-un comunicat, la solicitarea familiei, actorul de comedie Pierre Palmade. Acesta era un apropiat de mulţi ani al lui Régine.

„Cu globul său de discotecă şi cu îndrăzneala ei caldă şi liniştitoare a făcut vedetele lumii să danseze timp de mai bine de 30 de ani în cluburile sale de noapte”, a adăugat el în textul transmis AFP.

Régine a fost ultima reprezentantă istorică a cântecului francez, a spus cantautorul francez Renaud. Régine a fost cunoscută, în special, pentru piese precum „La grande Zoa”, „Azzurro”, „Les petits papiers” şi „Patchouli Chinchilla”.

Régine, cântăreaţă şi patroană de discoteci, s-a stins din viaţă la vârsta de 92 de ani

Ea a deţinut până la 22 de discoteci în întreaga lume. Toate i-au purtat numele. Una dintre ele este mitica “Chez Régine”, de lângă prestigiosul bulevard parizian Champs-Elysées.

Regina Zylberberg s-a născut la 26 decembrie 1929 la Anderlecht (Belgia), părinţii săi fiind evrei polonezi. La Aix-en-Provence, în sudul Franţei, în 1941, ea a reuşit să scape de deportare, ajutată de francezi.

Ea a apărut, de asemenea, pe genericul a peste zece filme, precum „Jeu de massacres” de Alain Jessua, „Robert et Robert” de Claude Lelouch sau „Les ripoux” de Claude Zidi.

În anii 1960, Régine a cântat la Carnegie Hall din New York, devenind – alături de Edith Piaf, printre altele – una dintre rarele femei franceze care au cucerit America.

„Cea mai mare bucurie a mea ar fi ca oamenii să-mi asculte melodiile peste cincizeci de ani”, a declarat ea pentru AFP în 2020. „Sunt foarte mândră că unele au devenit clasice ale genului”, a adăugat ea.

„Prima mea ocupaţie au fost discotecile. Multă vreme, cântatul a fost doar un hobby. Astăzi, îmi dau seama că scena a fost cea mai importantă în viaţa mea”, a precizat la acea vreme cântăreaţa şi femeia de afaceri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: