Redactia.ro
Home » Monden » Regretă Sanda Ladoși decizia luată pentru educația copiilor ei? „Homeschooling-ul de multe ori poate fi bine-venit, însă nu știu…”

Regretă Sanda Ladoși decizia luată pentru educația copiilor ei? „Homeschooling-ul de multe ori poate fi bine-venit, însă nu știu…”

 

Sanda Ladoși oferă detalii publice despre viața de mamă și cum îmbină ea cariera profesională de succes pe care o are cu familia. Aceasta ne povestește și despre dificile asupra deciziei pe care a luat-o de curând pentru copiii ei. 

Sanda Ladoși, implicată în educația copiilor ei 

Sanda Ladoși se implică foarte mult în educația copiilor ei in foarte apropiată de aceștia și face tot posibilul să le fie ușor și bine în viață. Acesta îi îndrumă și sprijină ori de câte ori este nevoie. 

Vedeta a afirmat mai demult că își trece copiii la sistemul de homeschooling , iar într-un interviu acordat celor de la „Click!”, aceasta a povestit despre cum s-au acomodat micuții la acest sistem:

„Copiii mei încă fac homeschooling și sunt prinsă cu ei, nu prea am timp liber. Nu am timp să mă plictisesc”, așa a început artista discuția.

Artista a povestit că este foarte mulțumită de acest sistem și că nu regretă decizia pe care a luat-o:

„Deocamdată homeschooling-ul nu este reglementat în România, deși nu cred că ar fi fost deloc rău să existe o școală acasă reglementată, ca acei copii care au fost vitregiți de situație să poată beneficia de cursivitate în educație. Pentru mine a fost foarte simplu să-i transfer în homeschooling, pentru că la școala la care învață ei există un astfel de sistem internațional. Funcționeză foarte bine de ceva timp și din foarte multe puncte de vedere este avantajos”, ne-a declarat cântăreața.

Sistemul de homeschooling are un singur dezavantaj 

Aceasta are un singur comentariu în dezavantajul acestui sistem, faptul că micuții ei sunt privați de socializarea de care aveau parte atunci când mergeau fizic la școală:

„Singurul lucru este că cei sunt vitregiți de societatea din școală, dar amândoi copiii fac activități extrașcolare și atunci încerc să le echilibrez. Au activitățile acelea, vin copii la noi, mai merg ei la alți copii. Au ieșirile lor, totuși să nu se rupă, asta e scopul”, ne-a declarat cântăreața.

Și asta am mai povestit că micuții se vor întoarce la școală atunci când se va putea și când va fi totul în siguranță: 

„Homeschooling-ul de multe ori poate fi bine-venit, însă nu știu dacă la ai mei este cel mai potrivit, la vârsta lor, dar a fost o soluție de urgență pentru a continua școlarizarea coerent. Fiindcă ba îi duceau la școală, ba nu, ba online, ba nu, iar aceste lucruri nu sunt bune.

Eu la bază sunt învățătoare, iar chestiile acestea sunt foarte frustrante și mai ales la cei mici. Eu nu știu cum au făcut școală, să-ți pună stiloul în mână și tu să faci online. Am încercat ca impactul să fie cât mai mic, dar până la urmă fac cât pot. Ei se vor întoarce la școală în condițiile în care vom avea viață normala”, ne-a declarat artista.

Sanda Ladoși, concediu în Cappadocia alături de copii

Decent vedeta decis să-i ducă pe micuț într-o vacanță intimă în familie care să le aducă un zâmbet pe față de când viața nu mai este la fel de normală ca înainte:

  „Am fost plecată într-un scurt concediu. Copiii mei sunt în vacanță și m-am gândit unde să-i duc. O prietenă de-a mea a găsit un loc frumos. Am mers împreună în Cappadocia să zburăm cu balonul. Am trăit și această experiență, de a zbura cu balonul alături de copilașii mei’, ne-a spus cântăreața.  

Sanda Ladoși are doi copii de care este foarte mândră. Bogdan, în vârstă de 15 ani și Ioana, în vârstă de 13 ani îi fac viața mai frumoasă. Artista recunoaște că a muncit o viață întreagă pentru ei și își dorește ca aceștia să poată să se descurce singuri, de aceea le dedică tot timpul necesar pentru a le îndruma pașii.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: