Redactia.ro
Home » Știri » Reguli stricte la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Care este ținuta obligatorie

Reguli stricte la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Care este ținuta obligatorie

GALERIE FOTO (2)

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii este subiectul peste care nimeni nu poate trece cu ușurință. Nu este un simplu om care s-a stins din viață, ci asistăm la un moment istoric. Regina – cea care a fost și va rămâne o emblemă a eleganției, devotamentului și puterii este, probabil, printre cei mai importanți oameni contemporani.

În viața de zi cu zi, eticheta a fost sfântă pentru Majestatea sa. Acest lucru continuă, după cum era firesc, până în ultimul moment. Sunt impuse reguli stricte pentru persoanele care vor participa la funerariile Reginei.

Care este ținuta obligatorie

Codurile vestimentare ale Casei Regale nu sunt un secret pentru nimeni. Cu cât un eveniment este mai important, cu atât regulile devin mai stricte. Acest lucru se întâmplă și în cazul de față. Înmormântarea unui suveran, atrage după sine o serie de restricții vestimentare. Bineînțeles că ținuta neagră este obligatorie.

Spre exemplu, doamnele din Familia Regală vor purta voaluri negre tradiționale de doliu pentru acest eveniment. Este un obicei vechi, care se aplică în cazul conducerii pe ultimul drum al unui suveran. Este confecționat din plasă sau tul, pentru a permite celei care îl poartă să vadă prin el.

Acest voal oferă o intimitate aparte persoanei îndoliate și, totodată, o ferește de privirile celorlalți. Regina Victoria a purtat timp de 40 de ani un costum negru în semn de omagiu pentru regretatul ei soț, prințul Albert, semn că doliul poate fi purtat după bunul plac.

Menbrii familiei Regale mai au însă o opțiune. Ținuta militară este considerată tot o dovadă a doliului. Se obișnuiește ca doar membrii Familiei Regale care dețin un grad militar să poarte ținuta militară la ocazii de stat, așa cum deținea și Regina.

Reguli după înmormântarea suveranei

Restricțiile nu se sfârșesc aici. În semn de respect, cel puțin pentru o perioadă, membrii activi ai Familiei Regale vor purta uniformă atunci când vor fi prezenți la cinci evenimente ceremoniale în perioada de doliu a Reginei.

După moartea regelui Philip, regina a impus două săptămâni de doliu regal. În acea perioadă, mulți au ales să poarte haine de culoare neagră.

Regele Charles și boala „degetelor umflate“

Moștenind de la mama sa umorul, Regele Charles a făcut o glumă în urmă cu mai mulți ani despre afecțiunea de care suferă. În anul 2012, în timpul unui turneu de-al său în Australia, noul suveran a făcut o glumă despre mâinile lui umflate, spunându-le ”degete cârnați”.

Recent, Regele s-a arătat cu mâinile umflate, iar oamenii s-au speriat. Au devenit îngrijorați de starea de sănătate a Regelui, însă specialiștii consideră că există mai multe afecțiuni, care ar duce la acest aspect al degetelor. Cea mai comună dintre ele este retenția de apă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: