Redactia.ro
Home » Știri » Remdesivir nu ajută la tratarea pacienților cu covid-19. OMS emite un avertisment în legătură cu medicamentul considerat miraculos

Remdesivir nu ajută la tratarea pacienților cu covid-19. OMS emite un avertisment în legătură cu medicamentul considerat miraculos

GALERIE FOTO (2)

Organizația Mondială a Sănătății nu recomandă remdesivirul pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus. 

 

Avertismentul OMS

Medicamentul produs de Gilead, o companie farmaceutică din America, nu este recomandat pacienților care sunt internați cu noul coronavirus. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, s-a dovedit faptul că, indiferent cât de bolnavi sunt pacienții, nu există dovezi că remdesivirul îmbunătățește supraviețuirea sau că ar reduce nevoia de ventilație.

Remdesivirul este unul dintre cele două medicamente autorizate până acum pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19. Însă, un mare studiu realizat de OMS, cunoscut sub numele de Solidarity Trial, a arătat luna trecută că antiviralul a avut un efect redus sau chiar deloc asupra mortalității sau asupra duratei spitalizării pentru pacienții infectați.

Medicamentul a fost unul dintre cele mai utilizate pentru tratarea coronavirusului, până în acest moment. Mai mult, și președintele Donald Trump a avut medicamentul în lista medicamentelor care l-au ajutat să scape de infecția cu COVID-19. Donald Trump era un mare susținător al tratamentului cu remdesivir.

Tratamentul c este autorizat în mai mult de 50 de țări, inclusiv în România. Pe de altă parte, OMS a demontat eficacitatea tratamentului și nu recomandă folosirea acestuia în tratarea pacinților. În urma unor teste efectuate în mai multe țări, în care pacienții primeau aleatoriu mai multe medicamente, s-a demonstrat faptul că cei care luau medicamentul nu aveau șanse de supraviețuire mai mari față de cei care nu l-au luat.

Gilead a pus la îndoială studiile OMS

Compania producătoare, Gilead, a pus la îndoială studiile OMS cu privire la tratarea pacienților COVID-19 cu remdesivir.

Veklury este recunoscut ca un standard de îngrijire pentru tratamentul pacienţilor spitalizaţi cu Covid-19 în liniile directoare de la numeroase organizaţii naţionale credibile”, au precizat reprezentanţii Gilead într-o declarație oficială. Aceștia au făcut referire la numele de marcă al medicamentului.

,,Suntem dezamăgiţi că orientările OMS par să ignore aceste dovezi într-un momentul în care cazurile cresc dramatic în întreaga lume şi medicii se bazează pe Veklury ca primul şi singurul tratament antiviral aprobat pentru pacienţii cu Covid-19”, a fost reacția companiei.

Grupul OMS, Guideline Development Group, a precizat că recomandarea sa de a nu se mai folosi medicamentul, este bazată pe o analiză a dovezilor. Dovezile au inclus date din patru studii internaționale care au implicat peste 7.000 de pacienți spitalizați cu noul coronavirus.

După examinarea acestor dovezi, s-a dovedit faptul că Remdesivirul, un medicament care trebuie administrat intravenos și care este, prin urmare, costisitor și complex de administrat, nu are niciun efect semnificativ asupra ratelor de deces sau a altor rezultate importante pentru pacienți.

Recomandarea OMS nu este obligatorie. Însă, aceasta face parte din ghiduri, proiectate pentru a-i îndruma pe medici și pentru a-i ajuta să ia decizii clinice cu privire la pacienții infectați cu noul coronavirus. Însă, orientările pot fi actualizate pe măsură ce sunt descoperite noi informații.

Uniunea Europeană a comandat peste 500. 000 de doze de remdesivir în valoare de 1 miliard de euro luna trecută.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: