Redactia.ro
Home » Știri » Remedii naturiste pentru vânătăile care par să nu mai treacă. Iată cele mai simple soluții

Remedii naturiste pentru vânătăile care par să nu mai treacă. Iată cele mai simple soluții

echimoza

Leziunile la nivelul pielii cunoscute sub numele de echimoze sau vânătăi pot fi dureroase și, în mod cert, nu sunt estetice. În cele mai multe dintre cazuri, ele dispar de la sine, însă iată cum puteți grăbi, prin ajutorul remediilor naturiste, procesul de vindecare.

Când apar vânătăile sau echimozele?

Vânătăile sau echimozele apar atunci când vasele de sânge de la suprafața pielii se sparg. Ele se pot sparge fie în urma unor lovituri, fie din cauza anumitor boli sau a lipsei anumitor vitamine din organism, precum K, C, B8, B12. În urma unei lovituri, se recomandă aplicarea unei comprese cu gheață pentru aproximativ 20 de minute.

Arnica, de ajutor împotriva vânătăilor

Arnica este considerat un analgezic natural, având proprietăți antiseptice și antiinflamatoare de excepție. Atenție, însă! Utilizarea cremei de arnică nu este indicată tuturor persoanelor. Sesquiterpenoidul, compus aflat în componența arnicăi, poate să provoace alergii persoanelor mai sensibile. Dacă resimțiți o senzație de mâncărime, înterupeți imediat administrarea cremei și adresați-vă medicului.

Cremă cu vitamina K

Vitamina K ajută la coagularea sângelui și este demonstrat științific că poate reduce severitatea vânătăilor. Pentru a profita de beneficiile vitaminei K, este recomandat aplicarea acesteia de 2 ori pe zi, în zona afectată de vânătăi și echimoze.

Aloe vera

Această plantă conține vitamine, minerale și enzime, care au rolul de a calma durerile, hidrata pielea și reduce inflamația. Este recomandat să aplicați sucul natural din frunzele de aloe, cremă sau gel, direct pe vânătaie. Masați ușor până când se absoarbe complet și repetați zilnic procedeul.

Desigur, și o alimentație echilibrată este importantă pentru evitarea apariției echimozelor sau vânătăilor. Iată ce alimente sunt recomandate

Alimente care conțin vitamina C, precum: ardei gras, citrice, broccoli, conopidă, căpșuni

• Alimente care conțin vitamina K precum: spanacul, sparanghelul, kiwi, pește, pătrunjel, afine sau alte alimente verzi

• Alimente bogate în zinc: spanac, semințe de dovleac sau leguminoase

• Consumul de ananas proaspăt oferă organismului o doză naturală de bromelaină, substanță care joacă un rol cheie în procesul de vindecare

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: