Redactia.ro
Home » Știri » Rețeta celor mai fragede cornulețe de post. Trucul pe care puține gospodine îl știu

Rețeta celor mai fragede cornulețe de post. Trucul pe care puține gospodine îl știu

cornulete

Postul Paștelui este o perioadă dificilă pentru toți credincioșii care trebuie să stea departe de produsele de origine animală și de lactate. Mulți dintre ei se chinuie să reziste tentației de a consuma dulciuri, însă soluția este mai aproape decât ar crede. Cornulețele de post sunt o variantă delicioasă. Sunt simplu de preparat, însă trebuie să țineți cont de un mic truc pentru ca rezultatul final să fie pe măsura așteptărilor!

Ingredinte pentru prepararea cornulețelor de post

  • 420 de g de făină
  • 90 de g de zahăr tos
  • 250 de ml de lapte de cocos
  • apă sau lapte de soia
  • 50 de ml de ulei
  • 20 de g de drojdie proaspătă
  • o linguriță de esență de vanilie
  • o linguriță de coajă rasă de lămâie
  • un praf de sare

Pentru umplerea cornulețelor veți avea nevoie de 200 de grame de gem de caise sau oricare alt gem care vă este pe plac. Pentru ungerea cornulețelor de post veți avea nevoie de 70 de grame de zahăr și 60 de mililitri de apă.

Mod de preparare

Amestecați drojdia zdrobită cu o linguriță de zahăr, o lingură de făină și 100 ml lapte de cocos sau apă caldă. Ulterior, lasați la dospit pentru aproximativ zece minute. Adăugați făina, și cel mai important pentru a vă asigura că ele vor fi pufoase, un praf de sare! Adaugați laptele amestecat cu zahărul, esența de vanilie și coaja rasă de lămâie. Frământați totul bine, adăugați ulei și amestecați. Formați apoi o bilă din aluatul obținut pe care o veți introduce într-un castron. Acoperiți castronul cu un prosop și lăsați totul la dospit pentru aproximativ o oră.

După ce a trecut o oră, puteți lua aluatul si să întindeți prima foaie în forma unui cerc cu diametrul de aproximativ 25 de centimentri. Tăiați fiecare cerc pe jumătate. Pe fiecare fâșie de aluat obținut puneți gem de caise, sau orice altă aromă doriți și încercați să rulați totul cât mai strâns. Următorul pas este să tapetați tava cu hârtie de copt și să lăsați cornulețele în cuptor la temperatura de 180 de grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute.

Siropul este foarte simplu de realizat. Nu trebuie decât să amestecați apa cu zahărul, iar apoi să puneți conținutul la fiert la foc mic. După expirarea celor 20 de minute, puteți scoate cornulețele din cuptor, să le ungeți cu siropul menționat anterior. Ultimul pas: puneți cornulețele în cuptor pentru încă 10 minute pentru un plus de savoare.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: