Redactia.ro
Home » Stil de viață » Rețetă de bulion tradițională, dietetică și sănătoasă! Fără conservanți

Rețetă de bulion tradițională, dietetică și sănătoasă! Fără conservanți

De ce fermentează, de fapt, bulionul? Doar gospodinele desăvârșite știu să evite această problemă cu succes

Astăzi, vă propunem o rețetă de bulion fără conservanți tradițională, dietetică și mai ales sănătoasă!

Rețetă de bulion fără conservanți – Ingrediente

  • roșii
  • sare grunjoasă

Rețetă de bulion fără conservanți – Mod de preparare

Secretul pentru a vă ieși un bulion perfect, constă în alegerea legumelor vedete, roșiile! Este extrem de important să alegeți roșiile cele mai cărnoase, dar și mai bine coapte. Mărimea acestora nu contează.

Trebuie să vă asigurați că le-ați scos codița și le îndepărtați orice părți lovite sau pătate, dupa care le tăiați în bucăți potrivite, încât, acestea să încapă în pâlnia mașinii de roșii. Puteți folosi și mașina de carne, în cazul în care nu dispuneți de cea specială pentru roșii. Deasemenea, mai există o metodă practicată din moși, strămoși: rosiile se taie in bucăți mai mici și se bierb până cand se înmoaie.

După ce ați obținut sucul de roșii, ulterior îl așezați într-o cratiță largă și-l fierbeți la foc mic până când dispare orice urmă de spumă. Sucul va scădea în oală, cam cu două degete. După ce ați ajuns în acest punct, adaugati sare, dupa gust.

Bulionul de roșii se îmbuteliază, apoi, în sticle de diverse dimensiuni, în funcție de preferințe. Puneți bulionul în borcane, iar apoi lăsați-l câteva ore la răcorit, potrivit spynews.ro.

Acum, sunteți gata să depozitați borcanele în cămară!

Roșia, vedetă în alimentație

Roșiile sunt printre cele mai populare alimente, apreciate în întreaga lume. Botanic vorbind este considerat fruct, dar în utilitatea sa roșia este văzută ca leguminoasă. Acestea conțin vitamina C și reprezintă un ingredient de bază în marile bucătării ale lumii.

Roșiile sunt atât de populare și din cauza faptului că există mai multe soiuri:cireșe, cărnoase, pare și rotunde, iar fiecare dintre ele este destinată unui tip de preparat și reușesc să fie pe gustul tuturor.

Caracteristicile nutriționale

„Roșiile sunt alcătuite din 94% apă, așa că aportul lor caloric este scăzut, aproximativ 22 kcal la 100 de grame de produs comestibil”, așa cum indică Fundația Spaniolă pentru Nutriție (FEN).

Dintre compoziția sa nutritivă, se observă în principal un macronutrient major: carbohidrații. Cu toate acestea, merită să subliniem și vitaminele sale.

 

Sursa foto: lauralaurentiu.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: