Redactia.ro
Home » Știri » Rețetă de mici ca la Cocoșatu. Cum se prepară cei mai gustoși mici

Rețetă de mici ca la Cocoșatu. Cum se prepară cei mai gustoși mici

Rețetă de mici ca la Cocoșatu. Cum se prepară cei mai gustoși mici
Nelipsiți de pe mesele românilor, la petrecerile în aer liber sau picnicuri, micii sunt unul dintre cele mai populare preparate din bucătaria românească, iar românii îi adoră. Precum multe mâncăruri autohtone, micii au ajuns la noi, cel mai probabil, de la turci. Rețete similare mititeilor exista și în alte bucătarii traditionale din zona balcanică. De la o regiune la alta, compoziția diferă, de la tipurile de carne folosite, la condimente, dar și la forma pe care o căpăta.

Cum a luat naștere rețeta micilor

Originea micilor este incertă până astăzi, dar una dintre cele mai vehiculate istorii este aceea că acest preparat a luat naștere într-un moment de criza. Mai precis, se spune că un cârciumar din București, Iordache Ionescu, ce avea o rețetă de carnati extrem de apreciată, a rămas, într-o zi, fără matele de oaie în care servea compozitia de carne și a decis să o pună direct pe grătarul încins. Unii istorici spun că, mult timp, acest preparat a fost cunoscut drept „găluște fripte”.

Care e secretul micilor de la Cocoșatu

Sigur ați auzit de micii de la Cocoșatu. Este un loc de legendă, de la marginea Capitalei. Ceva mai spre centrul oraşului, micii se fac şi acum după o reţetă care, în 1870, i s-a părut demnă de consemnat unui jurnalist francez din acele timpuri. Iată povestea lor.

A fost dezvăluită rețeta de mici de la Cocoșatu

Restaurantul la Cocoșatu’ este celebru în București pentru preparatele sale. Întotdeauna s-a zvonit că rețeta de mici de la Cocoșatu ar fi secretă și că există anumite ingrediente sau metode de preparare care fac ca preparatele să aibă gustul acela unic care i-a adus renumele terasei.

Lista de ingrediente pentru rețeta de mici de la Cocoșatu

Aveți nevoie de: carne de vită, piper măcinat, cimbru uscat, ienibahar, coriandru, chimion turcesc, anis stelat (flori uscate sub formă de stele), bicarbonat de sodiu, zeamă de lămâie, ulei, usturoi.

Cum se fac micii ca la Cocoșatu. Pregătirea durează trei zile

Când ajungem să vorbim despre modul de preparare, rețeta de mici de la Cocoșatu’ are secretele ei. În primul rând, trebuie să aveți răbdare în prepararea lor, deoarece aceasta se întinde pe parcursul a cel puțin 3 zile. Începem prin a fierbe o zeamă de oase de vită cu măduvă. Carnea tocată trebuie frământată cu această zeamă de oase de vită, timp de o oră și pe parcurs trebuie adăugate condimentele și sucul de lămâie, dar fără mujdei.

După ce este frământată timp de o oră carnea tocată, urmează să fie pusă la rece timp de o zi întreagă, apoi frământată din nou, dar de această dată cu zeamă de usturoi. Compoziția rezultată se pune din nou la rece și se mai ține o zi.

Abia în cea de-a treia zi se formează mititeii și se vor unge cu puțin ulei înainte de a fi puși pe grătar.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: