Gabriela Cristea, în vârstă de 48 de ani, este una dintre vedetele foarte active în mediul online. Prezentatoarea a revenit pe pagina personală de Facebook cu o rețetă delicioasă de pate de pui și a explicat care sunt pașii pe care cei care doresc să-l prepare trebuie să-i respecte pentru a avea un rezultat spectaculos.
Ingrediente
Mod de preparare
Se toacă usturoiul, apoi se taie ceapa, în fâșii destul de groase. Nu este nevoie să vă agitați pentru a o tăia în felii micuțe pentru că oricum atât usturoiul, cât și ceapa vor ajungr în blender.
Usturoiul și ceapa se pun într-o tigaie adâncă alături de o treime din cantitatea de unt. După ce ceapa s-a înmuitat puțin, se adaugă și restul ingredientelor, adică carnea de pui, ficatul de pui pe care l-ați spălat și l-ați curățat bine. Se dă totul la fiert pentru o perioadă de 30-40 de minute. După ce a trecut acest timp, adăugați smântâna, restul de unt rămas, frunzulițele de oregano și de cimbru, sare și un strop de piper și 50 de mililitri de coniac.
Nu există un timp exact de fierbere, ci pur și simplu trebuie să vă asigurați că toate ingredientele sunt fierte. Desigur, trebuie să amestecați din când în când în tigaie pentru a vă asigura că amestecul nu se lipește de tigaie.
După ce totul este fiert, vărsați conținutul într-o oală. Folosiți blenderul pentru a amesteca conținutul. Este recomandat să aveți răbdare cu această etapă pentru a vă asigura că pateul are o textură cât de poate de fină. Pateul se va depozita în recipiente de sticlă. După ce acesta se răcește puțin puteți adăuga puțină grăsime de rață. În acest fel, pateul va rezista chiar și o lună în frigider, conform Gabrielei Cristea. Nu trebuie decât să topiți grăsimea de rață și să o turnați peste pate. Ea va sigila pateul și nu-i va permite să oxideze.