Redactia.ro
Home » Știri » Rețeta turcească a celui mai bun dovleac la cuptor. Toți musafirii vor cere a doua porție

Rețeta turcească a celui mai bun dovleac la cuptor. Toți musafirii vor cere a doua porție

În această perioadă a anului, rețetele care conțin dovleacul sunt nelipsite din meniul oricărei gospodine. Este o legumă delicioasă și sănătoasă, și există numeroase rețete pe care le puteți experimenta pentru a vă putea bucura de gustul său savuros. Noi vă sugerăm să încercați rețeta turcească de dovleac la cuptor, un desert pe care cu siguranță îl veți adora de la prima degustare. Iată cum îl puteți prepara!

Rețeta celui mai bun dovleac la cuptor. Toți musafirii vor cere a doua porție

Dovleacul în sirop este o delicatesă extrem de populară în Turcia, în special în regiunile Mării Marmara și Istanbul. Când vizitați aceste locuri, veți găsi cu ușurință acest desert pe meniul fiecărui restaurant. În cultura turcă, dovleacul este considerat a fi aproape o hrană divină.

Kabak tatlisi, cum este numit acest desert de către turci, are un gust desăvârșit, iar rețeta sa nu este deloc complicată. La final, dovleacul devine moale și are un gust care te duce cu gândul la cele mai savuroase prăjituri. Aflați în rândurile de mai jos care sunt ingredientele de care aveți nevoie pentru prepararea acestui deliciu culinar, care promite să-i impresioneze chiar și pe cei mai exigenți dintre musafiri.

Ingrediente:

  • 1 jumătate de dovleac (aproximativ 500 g), curățat și tăiat în cuburi
  • 2 batoane de scorțișoară
  • 1 pahar de apă (aproximativ 240 ml)
  • 1 pahar de zahăr (aproximativ 200 g)
  • Oțet (opțional, pentru a menține culoarea dovleacului)
  • 2 linguri de susan (opțional)
  • Nucă măcinată (opțional)

Instrucțiuni:

Începeți prin curățarea și tăierea dovleacului în cuburi mai mari.

Într-o oală, adăugați bucățile de dovleac, batoanele de scorțișoară, zahărul și paharul de apă. Dacă doriți să mențineți culoarea dovleacului mai frumoasă, puteți adăuga și puțin oțet (aproximativ 1 lingură). Acesta este un pas opțional.

Puneți oala pe foc și lăsați amestecul să fiarbă timp de aproximativ 30 de minute la foc mic, fără a amesteca. Acest proces va permite dovleacului să se îmbibe bine cu siropul aromat.

După ce au trecut cele 30 de minute de fierbere, preîncălziți cuptorul la 180°C.

Folosind o sită, scoateți bucățile de dovleac din sirop și așezați-le într-o tavă termorezistentă.

Turnați siropul peste dovleac și batoanele de scorțișoară.

Puneți tava în cuptor și lăsați-o acolo timp de aproximativ 30 de minute sau până când dovleacul și siropul s-au îngroșat corespunzător.

Odată ce este gata, opriți cuptorul și lăsați dovleacul să se răcească.

Opțional, puteți adăuga pasta de susan și nucă măcinată deasupra pentru un gust și o textură inedită. Kabak Tatlısı este delicios servit rece sau la temperatura camerei și poate fi acompaniat de o lingură de smântână sau o înghețată de vanilie. Este un desert minunat care evidențiază gustul dulce al dovleacului într-un mod tradițional turcesc.

 

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: