Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Retreat House, noul trend de locuinte adorat de bucuresteni!

Retreat House, noul trend de locuinte adorat de bucuresteni!

Pandemia de Coronavirus a schimbat cerintele beneficiarului actual, astfel ca, astazi facem cunostinta cu Retreat House by Prographic Architecture Studio. Arhitectul fondator, Stefan Bianco ne face cunostinta cu cea mai cautata casa din Bucuresti. Este un model particular de locuinta, a carei valoare, utilizare, cautare au fost sporite de pandemie. Astazi reprezinta singura locuinta, care permite beneficiarului sa fie urban si in acelasi timp sa aiba refugii in natura, sa se bucure de acel „private time” petrecut alaturi de familie si de prieteni, in proximitatea mijloacelor de infrastructura.

Formal, casa urmeaza o silueta arhetipala de locuinta joasa, inspirata din casele traditionale romanesti. Din punct de vedere functional, locuinta este tratata pe doua niveluri asigurand zona de zi la parter, iar zona de noapte la etaj. Zona de zi este tratata ca fiind nucleul locuintei. Cu o deschidere generoasa spre terasa din spatele casei, data de peretele de sticla, spatiul interior reuseste sa relationeze cu exteriorul intr-un mod natural, organic, elegant.

Terasa devine extensie a zonei de zi, iar gradina cu zona de gratar si zona de luat masa in aer liber devin extensie a terasei. Pe langa zona de zi, parterul include si un dormitor matrimonial cu o baie proprie, ce asigura intimitate si confort, un grup sanitar de serviciu, dar si o bucatarie inchisa, complet utilata si dotata, pregatita sa faca fata adunarilor aniversare cu familia sau prietenii. Accesul catre mansarda este facilitat de o scara situata in proximitatea intrarii in locuinta. La acest nivel se gasesc trei dormitoare generoase, fiecare cu propriul sau spatiu de depozitare, precum si doua bai.

 

„Casa aceasta este tot ce mi-am dorit de la locuinta pe care sa o pot numi ACASA. Mi-am dorit tare mult achizitionarea unei case realizate de arhitecti, deoarece ei stiu sa impacheteze functionalitatea si designul in perfecta armonie.” (beneficiar  Claudia Iosif)

Showroom-ul Retreat House din str. Latina, nr. 11, Domnesti, Teghes, Ilfov este deschis pentru vizionare!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini