Redactia.ro
Home » Știri » Reușești să o recunoști? Așa arăta Lia Olguța Vasilescu în tinerețe! De ce i se spunea karatista. FOTO

Reușești să o recunoști? Așa arăta Lia Olguța Vasilescu în tinerețe! De ce i se spunea karatista. FOTO

GALERIE FOTO (2)

Reușește cineva să o recunoască pe una dintre cele mai influente femei din politică într-o imagine din tinerețe? Așa arăta Lia Olguța Vasilescu, în urmă cu vreo 20 de ani, la începutul carierei politice. Însă iată de ce i se spunea karatista.

Chiar dacă pentru mulți părea doar o copilă, Lia Olguța Vasilescu a fost o fire extrem de serioasă de mică. La doar 16 ani își făcea debutul în politică. Acum, la 44 de ani, este una dintre cele mai active, dar în același timp elegante, prezențe feminine de pe scena politică din România.

Așa arăta Lia Olguța Vasilescu în tinerețe!

Lia Olguța Vasilescu a intrat în politică pe vremea când avea doar 16 ani și era în clasa a X-a, potrivit citeste.info.

La doar 3 ani după debut, ajunge să fie lidera Organizației de Tineret a Partidului România Mare, filiala Dolj. La scurt timp, ajunge chiar deputat PRM. Însă abia după ce ajunge la PSD, Lia Olguța Vasilescu avea să devină mult mai cunoscută pe scena politică din România.

În anii de studii, Lia Olguța Vasilescu a urmat cursurile Facultății de Litere şi Istorie din Craiova, specializarea română-italiană. A practicat și jurnalismul, s-a angajat la redactor la cotidianul local „Cuvântul Libertăţii”.

La 25 de ani, a ajuns să fie nominalizată pentru un loc în Camera Deputaților de către Vadim Tudor. Așa se face că în 2000, Lia Olguța Vasilescu a fost promovată în politică de marele lider al Partidului România Mare.

De ce i se spunea „Olguța Karatista”

Ajunsă la București, Lia Olguța Vasilescu a ajuns să fie remarcată pe scena politică. Însă chiar colegii de partid i-au dat și porecla Karatista. Și asta pentru că puțini știu că Lia Olguța Vasilescu are centura neagră doi dani. Face arte marțiale de peste 20 de ani, fiind specialistă în stilul Shotokan-Fudokan.

Și se pare că “Olguța-karatista” a reușit chiar și cu acest renume să bage frica în colegii din Parlament sau chiar Guvern, unde avea să ajungă mai apoi. Chiar ea a povestit, în urmă cu câțiva ani, că ar fi sărit la gâtul fostului deputat Antal Arpad și că era să-l bată pe liberalul Dumitru Oprea, potrivit Antena 3.

În prezent, Lia Olguța Vasilescu este vicepreședinte al Partidului Social Democrat și Primarul municipiului Craiova.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: