Redactia.ro
Home » Știri » Risc persistent al unei noi explozii la Crevedia! Noi detalii din anchetă

Risc persistent al unei noi explozii la Crevedia! Noi detalii din anchetă

Risc persistent al unei noi explozii la Crevedia! Noi detalii din anchetă

Risc persistent al unei noi explozii la Crevedia! Iată noile detalii din anchetă!

Pericol iminent! Cisternele încărcate cu gaz stârnesc teamă

În urma evenimentelor dramatice care au avut loc sâmbătă seara la Crevedia, amenințarea unei noi explozii continuă să planeze asupra zonei. Cisternele încărcate cu gaz, rămase parcate în apropierea locului unde deflagrațiile devastatoare au avut loc, reprezintă o constantă sursă de îngrijorare. În ciuda eforturilor depuse pentru gestionarea situației, acestea rămân inaccesibile în prezent, împiedicând operațiunile de evacuare a gazului și mutarea lor într-un loc sigur.

Pompierii mențin starea de alertă

Echipele de pompieri angrenate în gestionarea crizei continuă să facă tot posibilul pentru a ține sub control situația. În pofida dificultăților semnificative, aceștia nu au renunțat la lupta pentru prevenirea unui nou dezastru. Cu toate acestea, strategia de intervenție a fost revizuită în urma unei decizii cruciale – extinderea perimetrului de siguranță. Dacă inițial acesta era de 300 de metri, acum s-a extins semnificativ, ajungând la peste 1 kilometru. Această mișcare a fost determinată de creșterea riscului unei noi explozii.

Mirosul înspăimântător al gazului

O situație extrem de îngrijorătoare a apărut atunci când un miros puternic de gaz s-a răspândit în aer, emanând de la una dintre cisternele udate constant de pompieri. Această cisternă în particular prezintă o fisură majoră, lăsând să scape gazul GPL. Pompierii au luat decizia de a nu interveni direct asupra acestei cisterne, preferând să aștepte ca gazul să se disipe treptat, înainte de a permite accesul în zonă.

Pericolul rămâne într-o stare latentă

În timp ce pericolul rămâne într-o stare latentă, investigația asupra evenimentelor tragice este în plină desfășurare. Oamenii legii așteaptă cu nerăbdare să pătrundă în zona afectată, însă înainte de acest pas, vor fi necesare măsuri de precauție și evaluări minutioase. Printre cei așteptați să intre în acțiune se numără polițiștii criminaliști, experții de la prestigioasa instituție Insemex Petroșani și procurorul de caz.

Dosare penale cu implicații semnificative

Dosarele penale se adună în legătură cu evenimentele din Crevedia. Așa cum au dezvăluit surse din cadrul DNA, două dosare distincte au fost inițiate de către această instituție. Unul dintre ele se concentrează asupra presupuselor cazuri de abuz în serviciu, axat pe activitatea desfășurată de IGSU în anul 2020, cu accent pe inspecțiile efectuate la stația GPL. Cel de-al doilea dosar urmărește activitatea funcționarilor și a angajaților din Primăria Crevedia, alături de alte instituții cu atribuții de control.

Nu doar DNA este implicat în cercetarea acestui caz tragic. Parchetul General și Parchetul Militar au demarat, de asemenea, anchete independente. Aceste investigații au ca scop elucidarea circumstanțelor care au dus la pierderea vieților a doi civili și rănirea mai multor persoane. Totodată, acțiunile pompierilor în noaptea tragediei vor fi analizate cu atenție pentru a determina dacă acestea au fost adecvate situației, potrivit Antena3 CNN.

Patroni nu au fost încă audiați

Pe fondul anchetelor ample care se desfășoară, patronii depozitului de GPL nu au fost încă chemați la audieri. Această absență de acțiune legală ridică întrebări cu privire la gradul lor de implicare în evenimentele nefericite. Comunitatea locală, alături de întreaga țară, așteaptă cu sufletul la gură să afle răspunsuri concrete și să înțeleagă deznodământul acestei tragice experiențe.

Astfel, amenințarea unei noi explozii la Crevedia persistă, iar comunitatea aflată în suferință caută răspunsuri și dreptate în fața tragediei neașteptate. O serie de dosare penale și investigații ample sunt în desfășurare, cu scopul de a aduce lumină în cazul acestor evenimente șocante și de a împiedica repetarea unor astfel de tragedii în viitor.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: