Redactia.ro
Home » Știri » Românce prinse la furat în Anglia. Ce au declarat în fața judecătorului

Românce prinse la furat în Anglia. Ce au declarat în fața judecătorului

Un nou caz în care sunt implicați cetățeni români intră în atenția presei străine. Două românce prinse la furat de parfumuri în valoare de peste 4.000 de euro au fost condamnate de către o instanță din Birmingham, Marea Britanie.

Româncele cu pricina au mărturisit cu seninanate că nu știau că furtul este o infracțiune. Acestea nu sunt la prima abatere, româncele având la activ și alte cazuri de furt de parfumuri în valoare de mii de euro. Samariteanca Bucureștean de 24 de ani și Angelica Marin de 18 ani sunt româncele condamnate vineri de către instanțele judecătorești din Anglia. Acestea au mai prcizat, în apărarea lor că au acționat sub impulsul momentului atunci când au reușit să fure parfumuri în valoare de peste 4.000 de euro.

Procurorul de caz a făcut precizări despre românce

Alison Scott-Jones, procurorul de caz care s-a ocupat de infracțiunile celor doua românce a declarat că acestea au încercat tot felul de soluții pentru a scăpa de condamnare. „Cazul se referă la un grup de femei care călătoresc prin țară, vizitând locuri de cumpărături pline și furând cantități mari de parfum scump din magazine. Există o serie de caracteristici commune. „Au încercat tot felul de subterfugii. Când au fost reținuți, o acțiune similară a fost încercată și de către ceilalți inculpați, care spuneau că se aflau la cumpărături cu prietenii, nu aveau intenția de a fura, a fost o decizie sub impulsul momentului pentru că nu aveau bani la ei. Însă imediat după ce au fost arestate, au recunoscut faptele și și-au exprimat regretul”, a declarat procurorul.

Însă, Sarah Buckingham, judecătoarea româncelor nu s-a lăsat impresionată de regretele româncelor reținute pentru furt, astfel că, aceasta a decis să le condamne. În plus, judecătoarea crede că aceste furturi au fost planificate în detaliu, iar că româncele au fost exploatate. „Nu există nicio îndoială în mintea mea că în spatele tuturor acestor infracțiuni a fost un plan formulat de cineva sau de unii, care vă pot include sau nu pe voi două sau pe alții necunoscuți instanțelor de judecată.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: