Redactia.ro
Home » Știri » România a fost lăudată de presa internațională pentru performanțele economice din 2020

România a fost lăudată de presa internațională pentru performanțele economice din 2020

Economia a dat o veste excelentă marți, după ce pe întreg anul trecut scăderea economiei a fost sub 4% în condițiile în care țările occidentale au înregitrat căderi duble față de România. 

România a fost lăudată de presa internațională pentru performanțele economice din 2020

În ultimele 3 luni România a reușit să evite o recesiune și chiar a crescut nesperat de mult deoarece autoritățile nu au mai impus măsuri restrictive severe ca în alte state, anunță economiștii de la Bloomberg.

Peisajul economic este unul optimist, astfel încât peste 60% din managerii de firme care au participat la sondaj au spus că în 2021 își vor reorganiza afacerile, le digitalizează și vor face angajări.

Presa internațională a lăudat performanțele economice ale României, raportate la anul 2020. Astfel, România a înregistrat o scădere de doar 3,9% a creșterii Produsului intern Brut pentru anul trecut, având în vedere contextul pandemiei de coronavirus. Oamenii au continuat să lucreze și să cumpere, să consume bunuri și produse. O creștere economică înseamnă că față de anul trecut, o economie produce mai multe bunuri și servicii ori acestea au o valoare mai mare. Pentru anul acesta a fost înregistrată o creștere economică de 4,3% față de anul 2020. Una dintre băncile de la noi din țară a anunțat chiar că România ar putea avea o creștere economică de 5,5%.

Potrivit unui studiu Condifex făcut în rândul managerilor de firme, care este reprezentativ pentru economie, a arătat că România este mult mai bine la capitolul economie ăn comparație cu anul trecut. 73% dintre directorii de companii sunt îngrijorați moderat și relaxați. Mai mult, oamenii privesc cu totul altfel pandemia. Cei mai mulți au transformat-o în oportunitate. 56% dintre aceștia sunt de părere că accelerează digitalizarea și intensifică inovarea, mulți își schimbă strategia, dar nu schimbă fundamental piața sau produsele decât o cincime dintre companiile chestionate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: