Redactia.ro
Home » Știri » 5 oameni mor în fiecare zi în accidente rutiere. Anunțul ministrului de Interne

5 oameni mor în fiecare zi în accidente rutiere. Anunțul ministrului de Interne

GALERIE FOTO (2)

România stă din ce în ce mai prost la capitolul accidente rutiere. 5 oameni mor în fiecare zi din cauza tragediilor de pe șosele. A fost precizarea făcută chiar de ministrul de Interne, Lucian Bode.

Câte accidente grave au loc zilnic pe șoselele din România

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, miercuri, că asistăm la un adevărat carnagiu pe şosele din România. Potrivit statisticilor, în ultimii trei ani, zilnic, au avut loc în medie 18 accidente grave. Totodată, 5 persoane își pierd viața în fiecare zi în traficul din țara noastră.

Potrivit datelor din primele două luni ale anului 2022, trendul crescător se păstrează în privinţa numărului de persoane decedate în urma accidentelor rutiere, cu un plus de aproximativ 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut: 275 de persoane decedate în 637 de accidente rutiere, în primele luni ale anului.

Declarația ministrului de Interne: „Carnagiu pe șosele”

„Asistăm la un adevărat carnagiu pe şosele, ceea ce ne plasează, din păcate, pe un loc deloc onorabil în ierarhia ţărilor europene, cu un număr ridicat de decese ca urmare a producerii de accidente rutiere. În ultimii trei ani, zi de zi, în cele 1.095 de zile au avut loc în medie 18 accidente grave, soldate cu cinci pierderi de vieţi omeneşti, în fiecare zi. Zilnic, timp de 3 ani, mor cinci oameni”, a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode.

Care sunt principalele cauze ale accidentelor în care oamenii își pierd viața

Ministrul a mai transmis că principalele cauze ale accidentelor viteza excesivă, indisciplina în trafic a pietonilor şi neacordarea priorităţii de trece pietonilor sau vehiculelor.

Poliția Româmă, dotată cu laboratoare mobile de educaţie rutieră

În dotarea Poliţiei Române au intrat 45 de laboratoare mobile de educaţie rutieră.

Toate laboratoarele educaţionale mobile au costat aproximativ 1,5 milioane de euro. Cu ajutorul acestora, autoritățile vor să facă cetățenii să conştietizeze pericolele din trafic și riscurile majore atunci când încalcă regulile de circulaţie.

Declarația completă a ministrului, aici.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: