Redactia.ro
Home » Știri » România sub asediul Furtunii Pia: Vremea se schimbă brusc

România sub asediul Furtunii Pia: Vremea se schimbă brusc

România sub asediul Furtunii Pia: Vremea se schimbă brusc

România sub asediul Furtunii Pia! Vremea se schimbă brusc. Iată detaliile!

România sub asediul Furtunii Pia

România se pregătește să facă față unei furtuni puternice numite Pia, care se apropie cu viteză și aduce cu ea condiții meteorologice severe. Meteorologii au avertizat că această furtună, cu intensitatea unui uragan, va afecta țara noastră și va aduce rafale de vânt de până la 100 de kilometri pe oră, lapoviță și ninsori.

Orașe și regiuni afectate

Se preconizează că furtuna Pia va avea un impact semnificativ asupra vestului, nord-vestului, centrului și zonelor montane ale României. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare în aceste regiuni. Mai mult, la munte, se așteaptă un episod de viscol puternic în weekend, cu un strat consistent de zăpadă.

Efecte în Europa

Înainte de a ajunge în România, furtuna Pia a făcut deja prăpăd în Europa, perturbând grav traficul aerian. Țările europene au înregistrat anulări masive ale zborurilor și întârzieri semnificative. De exemplu, în Olanda, peste 200 de zboruri au fost anulate, iar altele au fost afectate de întârzieri majore, pe fondul vremii extreme.

Răcirea semnificativă a vremii

Pe lângă efectele devastatoare ale furtunii Pia, România se confruntă și cu o răcire semnificativă a vremii, cauzată de o depresiune atlantică puternică care traversează Peninsula Scandinavă și regiunea baltică. Fronturile asociate acestei depresiuni vor influența și România, aducând ploi și ninsori.

Primul front se va deplasa peste țara noastră începând de joi seara până vineri, aducând ninsori în zonele montane și precipitații mixte în anumite zone de câmpie, cu posibile depuneri de polei, potrivit antena3.ro.

Averse de ninsoare înainte de Crăciun

În ajunul Crăciunului, o altă perioadă de ninsori mai consistente este prognozată pentru sâmbătă și duminică, 23 – 24 decembrie. Această ninsori este provocată de aceeași zonă de presiune scăzută care se deplasează către estul Mării Baltice, favorizând aducerea unui aer rece din nordul continentului. Se așteaptă ninsori pe arii extinse în nord, centru, vest și nord-est, însoțite de vânt puternic în majoritatea țării. În anumite zone mai joase de relief, se va depune un strat de zăpadă, iar în regiunile mai apropiate de munte, grosimea stratului poate depăși 10 – 15 cm.

În general, probabilitatea de ninsori este mai mică în sudul țării, cu excepția unor zone mai restrânse, cum ar fi nordul Munteniei și Oltenia, precum și zonele de deal și podiș din Dobrogea, unde nu sunt excluși câțiva fulgi.

Iarnă la munte

Zonele montane se pregătesc pentru câteva zile de iarnă grea, caracterizate de temperaturi negative, ninsori abundente și viscol. Cele mai mari cantități de zăpadă sunt așteptate în nordul Carpaților Orientali, în Munții Apuseni și în vestul Carpaților Meridionali, unde se pot acumula chiar și 30 – 50 cm de zăpadă până duminică.

Astfel, România se confruntă cu condiții meteorologice severe și o serie de schimbări bruște ale vremii în următoarele zile, ocazionate de furtuna Pia și depresiunea atlantică. Este esențial ca locuitorii să fie precauți și să ia măsuri de precauție pentru a face față acestei perioade dificile și pentru a se asigura că sunt pregătiți pentru iarna care s-a instalat cu adevărat în țară, conform sursei citate.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: