Redactia.ro
Home » Știri » România, sufocată de un val de aer cald din Africa. Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni

România, sufocată de un val de aer cald din Africa. Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni

Vremea se schimbă complet în România. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Specialiştii de la ANM a atras atenţia că va veni o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă din an, cu temperaturi maxime de peste 35 de grade, urmate însă de ploi.

Vremea va deveni deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii septembrie, iar în Câmpia de Vest şi în Câmpia Română va fi călduroasă după-amiaza.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24…25 de grade pe litoral şi 34 de grade în sud-vestul Munteniei, iar cele minime între 11 şi 22 de grade, mai coborâte în depresiunile Carpaţilor Orientali, până spre 8…9 grade.

Vremea vineri, 22 septembrie, în Bucureşti

Vremea va fi predominant frumoasă şi va deveni călduroasă în orele după-amiezii, cu o maximă termică de 31…32 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi condiţii reduse de ploaie în primele orele ale zilei, iar noaptea va deveni mai mult senin.

Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 14…17 grade.

Vin temperaturi caniculare

Meteorologii au anunțat temperaturi mai ridicate decât normalul valorilor pentru această perioadă. În unele zone ale României temperaturile vor atinge chiar și 30 de grade Celsius, pentru perioada 18 septembrie- 1 octombrie 2023.

Vorbim de un avans de aer cald dinspre partea de sud a continentului, dinspre nordul Africii, motiv pentru care vremea o să devină călduroasă până spre finalul săptămânii, cam în toate regiunile.

Acest lucru presupune temperaturi de peste 30 de grade la orele amiezii. Ba chiar mai mult, sâmbătă așteptăm să fie ziua cu cele mai ridicate valori termice diurne, în sensul că în jumătatea de sud a Munteniei, dar izolat și prin zona de câmpie a Olteniei sau a Banatului, ne așteptăm și la temperaturi caniculare, adică în jurul a 35 de grade Celsius, ceea ce înseamnă temperaturi cu aproape 10 grade mai ridicate decât normele climatologice.

Va predomina în general o vreme frumoasă, mai puțin în intervalul nopții de sâmbătă spre duminică, dar și după ziua de duminică, când ne așteptăm și la perioade cu instabilitate atmosferică, adică averse cu caracter torențial, chiar izolat descărcări electrice, intensificări de scurtă durată în timpul ploilor, vor fi și condiții de grindină sau să se adune punctiform și cantități de apă mai însemnate.

Din păcate, veștile rămân destul de proaste pentru partea de sud și de est a României, pentru că aici vorbim în continuare de o secetă moderată, puternică și chiar extremă„, a spus Mihai Timu, de la ANM, la Antena 3.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: