Redactia.ro
Home » Știri » România va fi afectată de un anticiclon puternic. ANM anunță grindină și furtuni electrice violente. Zonele vizate

România va fi afectată de un anticiclon puternic. ANM anunță grindină și furtuni electrice violente. Zonele vizate

Alertă meteo ANM: Ciclonul aduce ploi torențiale, ninsori și vânt puternic în România! Ce trebuie să știți

România va fi afectată de un anticiclon puternic, care va aduce o cupolă de grindină și furtuni electrice violente în diferite regiuni ale țării. Situația va genera un disconfort termic ridicat, cu temperaturi extreme și indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând pragul critic de 80 de unități. Iată detaliile!

România va fi afectată de un anticiclon puternic

În general, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare accentuate și pe arii restrânse, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. La începutul nopții, fenomenele periculoase vor afecta regiunile nordice, centrale, estice și sud-estice ale țării, iar spre dimineață, în extremitatea de vest. În plus, vor exista condiții izolate pentru grindină și cantități semnificative de apă.

Tendința se va menține și în zilele următoare. Disconfortul termic va fi mai intens în regiunile sudice și sud-estice, unde temperatura nu va scădea sub 20 de grade Celsius. În restul țării, temperaturile minime vor oscila între 12 și 22 de grade. În depresiunile intramontane va exista posibilitatea formării ceții, potrivit RTV.

Vremea în București

Bucureștiul va fi afectat de aceste condiții meteorologice extreme, cu temperaturi ridicate și disconfort termic accentuat. Maximele termice vor fi de 35-36 de grade Celsius, iar minimele vor oscila între 19 și 22 de grade Celsius. În aceste zile, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și posibilitatea de averse, descărcări electrice și intensificări temporare ale vântului.

Prognoza meteo 22-26 iulie

Sâmbătă, valul de căldură se va intensifica în sudul și sud-estul țării, iar disconfortul termic va fi foarte ridicat. Temperaturile maxime vor ajunge la 33-40 de grade Celsius, iar în restul teritoriului, valorile termice vor fi în general între 27 și 32 de grade. Însă, vremea va fi instabilă, cu înnorări temporar accentuate și averse însoțite de descărcări electrice și izolat căderi de grindină. Cantitățile de apă pot depăși 20-25 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

Duminică, deși valorile termice vor scădea ușor în toată țara, în sud-vest, sud și sud-est, vremea va fi în continuare călduroasă, local caniculară în sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei. Vor fi înnorări temporare și pe arii restrânse se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime vor fi între 25 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade.

Luni, valul de căldură se va intensifica din nou, iar vremea va fi călduroasă în aproape toată țara, local caniculară în sud-vest și sud, unde și disconfortul termic va fi în creștere. În orele după-amiezii, la munte și noaptea în nord-vestul teritoriului, vor fi înnorări temporar accentuate și pe arii restrânse se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Marti și miercuri, valul de căldură va continua să se intensifice, cu vreme caniculară în aproape toate zonele de câmpie și podiș, iar disconfortul termic va fi accentuat. În ultima zi a intervalului, temperatura va scădea în jumătatea de nord a țării, dar canicula va persista în sud și sud-est. Vor fi și șanse de ploi în jumătatea nordică a țării.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: