Redactia.ro
Home » Știri » Românii care vor primi 9.900 de lei lunar în 2024

Românii care vor primi 9.900 de lei lunar în 2024

Cine sunt românii care vor primi 9.900 de lei de la stat?!

În cursul anului 2024, un număr select de români se vor bucura de o creștere financiară semnificativă, beneficiind lunar de o indemnizație de 9.900 de lei brut, acordată de stat. Această sumă generoasă provine din cadrul Comisiei Naționale pentru Salvagardarea Patrimoniului Cultural Imaterial și este destinată exclusiv românilor distinși cu titlul de „Tezaur uman viu”.

Ce este „Tezaurul Uman Viu”?

Inițiată de UNESCO, „Tezaurul Uman Viu” reprezintă o misiune dedicată conservării, transmiterii și promovării patrimoniului cultural imaterial. Această inițiativă are ca scop recunoașterea și vizibilitatea păstrătorilor și transmițătorilor de elemente de patrimoniu cultural imaterial în comunitățile lor, în rândul specialiștilor și al publicului larg.

Acest titlu onorific vizează identificarea persoanelor care, prin performanțe excepționale, sunt în măsură să transmită elemente specifice de patrimoniu imaterial într-o manieră tradițională și autentică.

Cine Va Beneficia de Indemnizația de Merit în 2024?

Conform hotărârii de Guvern, indemnizația de merit acordată românilor deținători ai titlului de „Tezaur uman viu” este stabilită la 9.900 de lei lunar, echivalentul a de trei ori valoarea salariului minim brut pe țară, fiind în același timp neimpozabilă.

Pentru a se califica pentru această distincție și indemnizație, deținătorii titlului onorific trebuie să aibă o vechime neîntreruptă în promovarea patrimoniului cultural imaterial și să demonstreze merite excepționale în păstrarea, transmiterea și promovarea acestuia. Este obligatoriu să fi obținut distincții naționale în domeniul lor de activitate de-a lungul timpului.

Tezaure Umane Vii Din Anul 2023

Printre cei distinși cu titlul de „Tezaur uman viu” în anul 2023 se numără personalități precum Constantin Ciubotăriță, expert în prelucrarea pielilor și blănurilor, Constantin Vasile, sculptor în lemn și constructor de instrumente muzicale, sau Emilia Zamfira Grosos, țesătoare și producătoare de costume populare și podoabe specifice Zonei Codrului.

Această inițiativă continuă să rămână un pilon important în susținerea și promovarea diversității culturale și tradițiilor autentice românești.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: