Redactia.ro
Home » Stil de viață » Românii îl pun mereu în ciorbă, dar este toxic! Despre ce plantă este vorba

Românii îl pun mereu în ciorbă, dar este toxic! Despre ce plantă este vorba

Cea mai bună ciorbă pe caniculă

Această plantă este utilizată în preparate precum tocănițe, ciorbe și supe, dar și în alte feluri de mâncare pe bază de carne. Cu toate acestea, trebuie să fim conștienți de potențialul său de a provoca disconfort la nivelul organismului în anumite circumstanțe. De aceea, se recomandă să-l consumăm cu moderație și nu în exces.

De ce nu este leușteanul recomandat în ciorbe

Leușteanul este o iarbă aromatică care poate aduce o notă distinctă și plăcută de gust în multe preparate culinare, însă există anumite motive pentru care nu este întotdeauna considerat potrivit în ciorbe, în special în ciorba de fasole sau alte ciorbe cu legume.

Leușteanul este o plantă pe care nu ar trebui să o adăugăm niciodată în ciorbă. Deși este apreciat pentru aroma sa distinctivă, nu este neapărat o opțiune sănătoasă pentru organism. De ce este de evitat leușteanul în ciorbă? Studiile au confirmat că consumul regulat și prelungit al acestei plante poate cauza probleme la persoanele cu afecțiuni renale.

Trebuie evitat în sarcină și dacă aveți hipertensiune arterială

Este important de menționat că leușteanul este contraindicat femeilor însărcinate, și nu ar trebui consumat nici în timpul alăptării, cu o doză zilnică permisă de doar trei grame. Persoanele care suferă de hipertensiune arterială ar trebui să evite, de asemenea, leușteanul, deoarece studiile au arătat că această plantă poate contribui la creșterea nivelului de sodiu în sânge, ceea ce duce la creșterea tensiunii arteriale.

Acestea sunt motivele principale pentru care este recomandat să nu adăugăm niciodată leuștean în ciorbă. Cu toate acestea, să discutăm și despre beneficiile leușteanului. Atunci când este consumat rar și în cantități mici, leușteanul poate avea efecte pozitive în mai multe situații. De exemplu, această plantă poate ajuta la calmarea durerilor de stomac, a crampelelor abdominale și poate reduce senzația de balonare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini