Redactia.ro
Home » Știri » Românii își pot cumpăra becuri inteligente pe banii statului. Ministrul Mediului: „Sunt aceleaşi criterii ca în programul Rabla pentru electrocasnice”

Românii își pot cumpăra becuri inteligente pe banii statului. Ministrul Mediului: „Sunt aceleaşi criterii ca în programul Rabla pentru electrocasnice”

Ministerul Mediului a anunțat un nou program de interes pentru români. Cu toții ne vom putea cumpăra becuri inteligente cu vouchere primite de la stat. Iată detaliile! 

Românii își pot cumpăra becuri inteligente pe banii statului

Prin intermediul proiectului pe care, ministrul Tanczos Barna îl va derula, românii vor putea primi vouchere pentru achiziţia de becuri inteligente destinate să consume mult mai puţin, decât cele pe care suntem obișnuiți să le cumpărăm. 

Programul presupune să funcţioneze pe aceleaşi reguli şi aceleaşi principii pe care s-a mers în programul Rabla pentru electrocasnice. Ministerul Mediului, prin AFM, a derulat mai multe etape ale acestui program de schimbare a echipamentelor consumatoare de energie electrică din fiecare gospodărie.

Venim în completarea programului Rabla pentru electrocasnice cu acest program prin care susţinem schimbarea becurilor cu unele mult mai eficiente, schimbarea becurilor clasice cu unele pe LED. Principiul este acelaşi, regulile, în mare, sunt aceleaşi. Se înscriu acei furnizori de becuri care vor să participe în program la AFM, după care se deschide o sesiune de înscriere pentru beneficiari.

Toţi cetăţenii, indiferent de venituri, se pot înscrie”, a explicat ministrul Tanczos Barna, potrivit 

Antena 3 CNN. 

Criteriile pentru achiziționarea becurilor inteligente 

Criteriile de înscriere ar fi: 

„- domiciliul în România;

-fără datorii la stat;

-vârsta de 18 ani;

-să predea un număr echivalent de becuri uzate 

Voucherele vor putea fi acordate pentru achiziţionarea becurilor LED de maximum 15W. Totodată, suma vehiculată iniţial pentru vouchere este de 200 de lei”, conform sursei citate. 

„Sunt aceleaşi criterii ca în programul Rabla pentru electrocasnice. Mai mult, programul Rabla pentru electrocasnice va mai avea o sesiune anul acesta înainte de sărbători. Prin aceste programe, putem reduce consumul de energie electrică în locuinţe. Vor fi gospodării care pot face o economie semnificativă prin schimbarea becurilor, acolo unde nu sunt foarte multe echipamente electrocasnice instalate”, a mai explicat ministrul Mediului, potrivit sursei menționate.

 

Sursa foto: pixabay

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: