Redactia.ro
Home » Știri » Românii nu mai merg în concedii nici măcar în Maramureș. Ce îi sperie pe turiști

Românii nu mai merg în concedii nici măcar în Maramureș. Ce îi sperie pe turiști

Românii nu mai merg în concedii nici măcar în Maramureș. Ce îi sperie pe turiști

Maramureșul este văzut ca fiind una dintre cele mai apreciate destinații turistice de la noi din țară și pe bună dreptate. Lucrurile însă par să se fi schimbat anul acesta, susțin patronii de hoteluri și pensiuni. Iată motivul pentru care mulți români nu au mai ales să își petreacă acolo vacanța.

Românii nu mai merg în concedii nici măcar în Maramureș. De ce sunt turiștii speriați

Maramureș e o destinație populară printre români și nu numai. Până anul acesta. Situația e alta în momentul de față. Nici obiectivele turistice din județ nu mai sunt atât de vizitate, iar în unele locuri, rezervările pentru luna august au scăzut cu până la 70%, a relatat Digi24.

Liliana Topan, proprietara unei pensiuni din Dănești, a declarat: „Dacă este de 30% în acest moment. Numărul turiștilor este foarte mic în această perioadă față de anul trecut, față de anii de dinainte de pandemie. În mod cert, principala cauză este cea a puterii de cumpărare a oamenilor, având in vedere inflația și creșterea prețurilor”, conform sursei citate.

Aceeași situație și în Cavnic, unde sunt mai puține rezervări cu aproximativ 40% față de 2021. Telefoanele abia dacă mai sună pentru rezervări acum, în contextul în care înainte lumea rezerva cu câteva luni înainte.

Adriana Moldovan, proprietar pensiune, conform Digi24: „Noi am fost și nevoiți să ridicăm prețurile de la începutul anului, se ține mult de bani, pentru că se prefigurează a urma o recesiune economică, o criză și lumea este destul de speriată”.

Situația din Maramureș este asemănătoare cu cea de la mare. Anul acesta, operatorii din HoReCa de pe litoral nu au parte de atât de mulți turiști pe cât și-ar fi dorit, deși sunt și hoteluri care au grad de ocupare 100%. Mulți dintre români au ales să plece în vacanțe în străinătate, de exemplu, în special pentru că nu mai sunt constrânși de restricți. Momentan.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro