Redactia.ro
Home » Știri » Rugăciune pe care orice credincios trebuie să o rostească în Miercurea Mare. Aduce liniște și iertarea păcatelor

Rugăciune pe care orice credincios trebuie să o rostească în Miercurea Mare. Aduce liniște și iertarea păcatelor

rugaciune miercurea mare

Miercurea Mare este una dintre zilele cele mai importante din Săptămâna Patimilor, cunoscută și sub numele de Săptămâna Mare, o perioadă esențială pentru credincioși. Fiecare zi din această săptămână are semnificația sa și este marcată de tradiții și obiceiuri specifice, iar Miercurea Mare nu face excepție. Iată care sunt cele mai cunoscute tradiții din această zi și ce trebuie să faci pentru a avea noroc tot restul anului, dar și care sunt activitățile pe care ar fi bine să le eviți pentru a nu atrage ghinionul de partea ta.

Ce NU trebuie să faci în Miercurea Mare. Este mare păcat și atragi ghinionul asupra ta

Miercurea Mare este o zi de mare importanță în cadrul Săptămânii Patimilor, fiind respectate tradiții și obiceiuri specifice de către credincioși. În această zi se ține post, iar oamenii se roagă pentru iertare și sănătate. De asemenea, preoții oficiază deniile, slujbe speciale care se țin înainte de Paște, iar rugăciunea și spovedania sunt recomandate, pentru pregătirea spirituală a credincioșilor înainte de această mare sărbătoare.

Miercuri, în a treia zi a Săptămânii Patimilor, biserica oficiază continuarea Deniilor, slujbe prin care credincioșii însoțesc pe Hristos pe drumul Crucii, până la moartea și Învierea sa. Conform tradițiilor populare, Miercurea Mare este ultima zi în care se mai pot desfășura activități agricole sau se mai poate face spălat și călcat rufe. Se spune că, începând cu această zi, bărbații trebuie să rămână lângă casă și să contribuie la treburile gospodărești.

De altfel, există un lucru pe care gospodinele trebuie să-l evite cu orice preț dacă doresc să aibă noroc în restul anului. Ele nu trebuie să toarcă pentru că se spune că se vor confrunta cu probleme de ordin psihic dacă vor face acest lucru. Pentru a atrage norocul, gospodarii trebuie să împrăștie cenușa care a mai rămas în sobă peste plantele din grădină pentru a le ajuta să fie mai bogate.

Rugăciunea din Miercurea Mare. Aduce liniște sufletească și iertarea păcatelor

În plus, credincioșii pot rosti o anumită rugăciune în Miercurea Mare pentru a avea liniște sufletească și spre iertarea păcatelor.

„Preaputernice și iubitul meu Doamne! Îmi aduc aminte că Te-ai născut om din Sfânta Fecioară în peșteră și că Te-ai vândut cu treizeci de arginți de ucenicul Tău cel viclean, pentru ca să ne răscumperi pe noi păcătoșii din mâinile celui rău.

Pentru acesta, Te rog să Te milostivești asupra mea păcătosul și să mă răscumperi pe mine vânzătorul și în toate zilele, ucigașul. Și aceasta să o faci, te rog, pentru ca să cinstesc Nașterea Ta cea Sfântă și să mă închin Dumnezeirii Tale.

Dă-mi Doamne iertare păcatelor mele cele multe și puterea să stau împotriva relelor trupului și ale sufletului meu. Primește această mică a mea rugăciune și smerita mea voință, că mă întristez pentru că Te-am întristat și mă amărăsc, pentru că Te-am mâhnit peste măsură.

Încă mă aduc pe mine Ție, și de voia mea mă dau în mâinile Tale, pentru ca să mă pedepsești precum mi se cade și să mă tămăduiești cu ierburi amare ca un doctor bun precum vei vrea; pentru că altul nu poate să mă vindece, fără numai Tu, Dumnezeul meu și Ziditorul meu.

La Tine, drept aceea, am toată nădejdea mea crezând că, precum ai primit să te vinzi pentru mine, așa îmi vei dărui și acum mila Ta, să mă răscumperi din veșnica muncă și să mă așezi întru Împărăția Ta.

Nu te depărta de la mine, carele sunt mai rău vânzător decât Iuda; nu mă lăsa să am în inima mea cugetele cele deșarte ale păcatului; nu mă slobozi să Te îmbrățișez și să Te sărut cu sărutare vicleană și cu buze spurcate, nici să-Ți zic: «Bucură-Te, Învățătorule», cu gura mea cea spurcată, nici să Te mai răstignesc în toate zilele cu faptele mele fărădelege, nici să te batjocoresc cu gândurile mele rele, precum făceau vrăjmașii Tăi, pe vremea patimilor Tale; Ci ca femeia cea păcătoasă, să Te spăl, nu cu mir, ci cu lacrimile ochilor mei, pentru ca să mă învrednicesc să aud și eu din gura Ta cea dulce: Iertate îți sunt păcatele! Amin!”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: